Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyi lehet 2 főre havonta a...

Mennyi lehet 2 főre havonta a rezsi?

Figyelt kérdés
Víz, villany, gáz, tv, telefon, biztosítás, még nem tudom mi merülhet fel költségként.. Milyen egyéb költségek vannak társasházakban? Valamint ételre mennyit szoktatok költeni?
2022. dec. 30. 15:16
 1/8 anonim ***** válasza:
95%

Közös költség, szemétszállítási díj, internet előfizu stb előfordulhat. Ez elég változó tud lenni, de havi 50-el lehet számolni szinte.

Kaja is változó, de jelenlegi árak mellett 3 ezer ft/fő/nappal össze tudunk szedni 100 ezret csak kajára. (természetesen ez változhat, ha az ember otthon eszik, rossz minőségű/egészségtelen kaját.

2022. dec. 30. 15:19
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

A családomból kiindulva..például a víz. Mennyit mostok, mennyit fürödtök, zuhany, vagy kád? A melegvizet villannyal, vagy gázzal fűtitek? Minden nap főtt étel, vagy csak rántotta gyorsaságú étel?

A gáz csak főzésre kell, vagy bojler is van, és konvektor, vagy egyéb fűtés?

...és ez így folytatódik..ahogy előttem írták, fontos az igényes étkezés...na az qurvasokba kerül. Ha csak disznósajt zsemlével, az olcsóbb.

2022. dec. 30. 16:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
a pizza meg van félóra alatt, csak a kelesztésre kell hagyni 1-2 órát
2022. dec. 30. 17:10
 4/8 anonim ***** válasza:
85%

"Mennyi lehet 2 főre?"

2 csaj vagy 2 csávó

nem mindegy,

mennyi a mosatlan és a mosdatlan, a víz drága.

2022. dec. 30. 17:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Lakása válogatja.

50 nm-en is lehet 28000 meg 67000 is.

Sőt, tudok olyan házat, ahol csak a közös költség ennyi.

És akkor a lakás mérete még szüóba sem jött....

2022. dec. 30. 20:14
 6/8 anonim válasza:
Mi ketten vagyunk. Víz= 4000ft. Villany= 9000ft. Telefon= 12000ft. Tv= 6000ft.+ Netflix 5000ft .Fütés= 90000ft. Internet= 8000ft. Egyéb= 3000ft. Telefon februártól 6000ft lesz. Január 14ig van hűségem. Akkor olcsóbb tarifára váltok. Fűtés, fabrikett. 3000ft/ zsák tasak. Átlagban 1 tasak fogy naponta. Tavaly 1400ft volt. Egyéb a biztosítás/ lakás/, kommuninális adó, kuka díj. Ezek nem havonta vannak nálunk. Kaja= kb 200000ft / hónap. Van még személyi kölcsön , nyáron lejár 10000ft/ nap. Bevételünk jelenleg 340000ft. Ha emelik s rokkantnyugdíjam akkor egy kicsivel több lesz.
2022. dec. 31. 06:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Mi fejenként 100 at költünk kajára de ennek fele szép kártyás rendelés.

Rezsi fejenként 20 ból jön ki(víz, villany, gáz, közös-költség, felújítási alap).

Internet, közlekedés, telefon és hasonló összesen 30 ezer.

2022. dec. 31. 09:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Versenysportoló tini fiúval (többet eszik mint én és nyilván nem opció a “vegyél csipszet a sulibüfében”) élő elvált nő vagyok.

Budapesten, 65 nm lakásban, ami <15 éves, de 2 éve teljes felújításon is átesett (vezetékek, ledek, energiatakarékos gépek- ami elérhető egy átlagos szinten).

Közöskltg: 18 eFt

Villany: 6 eFt (naponta főzök, 5-6 naponta sütök kenyeret, átlagosan kétnaponta megy mosás és mosogatógép)

Víz-csatorna: 6-7 eFt (kéthavi számlázás van)

Fűtés: havi átlag 10-12 eFt novembertől márciusig (nagyon korszerű a ház technológiája is és a lakás is rendben van energetikailag)

Biztosítások (kocsi, lakás, baleset stb.) havi átlag 20 eFt

Telekommunikáció: mobilok, tv-net 10 eFt

Autófenntartás (tankolás, szervíz, mosatás, éves súlyadó stb. Havi átlag) 30 eFt

Étkezés (tényleg mindent főzök, befőttet elteszek, kenyeret sütök, süteményeket készítek, asztalt gyümölcsöket, gombát aszalok, zöldségeket szezonban stb., tízórait csomagolok, de normális húsokat esünk, szeretjük a sajtokat, a versenysportoló sokat is eszik, a zöldség-gyümölcs mindennapos) 150-180 eFt alapanyag, plusz 30 eFt szép kártya, amit jellemzően én fogyasztok el a munkahelyi ebédemmel, a gyerek sulijában havi 20 eFt az ebéd vagyis legalább 200 eFt (ebben mondjuk lehet, hogy van egy csomag alufólia vagy mosogatószivacs is, de tényleg el kell költeni ennyit átlagban, mikor mire…)

Autón felüli közlekedés: néha bkk jegyek vagy eseti dolgok mondjuk havi 5 eFt

Kultúra, szórakozás: kiállítás, mozi, színház, koncert, könyvtári éves tagdíj, egy-egy társasjáték stb. Havi 25-30 eFt

Ruházkodás, sportszerek, sporttal kapcsolatos költségek (egyesületi díj, versenydíjak, nekem egy kis vitamin, belépők a versenyekre stb.) havi 30 eFt

Tanulás (gyereknek tehetséggondozó szakkör, zeneiskola, nekem is van folyamatban tanfolyamom) havi 30 eFt

Egészségügyi kiadások (EP keretből, oda gyűjtök erre): pl féléves fogászati kontroll, néha vitamin, egy kis megfázás- bár alapvetően egészségesek vagyunk, nekem céges magáneü biztosításom van, a versenysportolónak fél éves nagy vizsgálatai -ezek szerencsére magas minőségűek és ingyenesek, ezen felül mondjuk havi 10 eFt max

…és kell tartalékot is képezni.

2022. dec. 31. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!