Ha minden rezsi jellegű kiadás után 600 ezer maradna havonta, abból milyen színvonalon tudátok megélni 4 gyerekkel?
Rezsi jellegű kiadások: víz, gáz, villany, internet, bérlet, mobilok mindenkinek, streaminszolgáltatók, lakásbiztosítás, kocsik biztosításai, hiteltörlesztő, ilyen-olyan előfizetések.
Ha ezek kifizetése után havi 600 marad, abból te hogy tudnál megélni? (2 ovis + 2 iskolás + 2 felnőtt, mindenki egészséges) Mindenki saját maga igényszintje szerint válaszoljon. Pl. ha valaki azt gondolja, hogy ennyi pénzből valószínüleg meg lehet élni, hiszen sokan teszik, de ő személy szerint úgy érzi, a saját igényszintjéhez képest ez a nyomorgás kategória, akkor azt válassza! Köszi!
Mint Marci Hevesen...
Eleve a "rezsidben" olyanokat sorolsz, ami másnak luxus.
KocsiK?
Ilyen-olyan előfizetések...?
Általában az emberek a fix kiadások közé az elhagyhatatlan kiadásokat szamolják csak és úgy a fenmaradót. Ha nektek még így is 600 marad, hogy mindenféle nem kötelező fixetek van, bőven jó színvonalon kellene meglenni a "maradékból".
Általában az "ilyen-olyan" elofizetesek nem egyik napról a másikra lemondhatoak, tehát logikus, ha valaki szamol velük. Plusz nem feltétlenül luxus mondjuk egy edzoterem bérlet, vagy egy napilap elofizetes. Ezen kívül az iskolások valószínűleg járnak valamilyen külön órára, sportra, vagy tanfolyamra, nálam pl ez is a rezsi jellegű kiadásokra tartozik és nem mondanám kifejezetten luxusnak egyiket se.
Igen, a maradék 600e-bol így kellemesen meg lehetne élni.
Ovisnak természetesen nincs mobilja, az iskolásoknak van, ők már nagyok, az egyik már a gimit kezdi.
Kocsik kiadásaiból csak a biztosítások vannak benne a rezsi kategóriámban, a tankolás és karbantartasi vagy szervizköltségek nem, mert azok nem fix állandó költségek.
A víz-gáz-villany miért kérdéses? Vagy hogy érted ezt? Mert most változik a rezsicsökkentés? Figyelembe vettem a számolásnál.
Örülök annak, aki remekül élne ennyiből, ha becsúszna egy baba, egy babával feltehetően mi is, de a kérdésben egy négygyerekes család szerepelt.
A gyerekek különórái és edzései itt nincsenek benne a rezsiben sajna, túl hektikusnak találtam ezt a költségfajtát nálunk. Pedig nem lenne rossz, ha azok kifizetése után maradna ennyi, mert az elég nagy tétel, általában 100 feletti.
Nekem kb 400000 marad miután mindent kifizettem (villany, gáz, víz, telefon, lakáshitel, szemét szállítas, hbogo, netflix)
Én folyamatos műszakba dolgozom, időkerettel. Tehát havi lebontásban nem igen lehet nézni a bevételeket nálam hanem évesben kell. Pl most 580, szeptemberben 670 nettót keresek. Ez a beosztástól függően mozog.
Mivel speciális étrendem van nekem egyedül állókét kb annyiba kerül az étkezésem mint egy 3-4 tagu családnak. Tejfehérjét tojásfehérjét, csikét, glutént nem ehetek. Így is megmarad kb havi 200.
Elvileg 200ból megoldható plusz 3 fő minden féle havi igénye, normális keretek között. Ezért szerintem havi 150-200at lazán félre kell tudni rakni.
Bár én valószínűleg havi fix zsebpénzt adnék a gyerekeimnek, amiből oldják meg a ruháikat, szorakozásukat. Kaját vihetnének otthonról is. Jelenleg szerény feltételezésem szerint egy kamasznak havi 60000 kellene, amiből eldöntheti, hogy cigit vesz magának minden nap vagy jól él belőle. Ha lehasználta a keretet nincs több pénz arra a hónapra!
Így legalább rá van kényszerítve, hogy beossza a pénzét. 2 évente egy új telo vagy ilyen jellegű kiadásokat azt pluszba fizetném. Szóval ha elhagyja max egy 10-20000 ftos buta telot vennék neki a fennmaradó időre.
Ennyi fővel azért nem tűnik olyan hú de soknak.
Nekünk ennyi marad 2 felnőtt+1 ovis+1 kutya és azért nem húl de túl sok.
Igaz mi még most 1-2 évig házat is újítunk arra is sok elmegy.
Szóval nem mindegy pl hogy van egy szép házad és ez már tényleg csak arra kell, hogy egyetek, szórakozzatok vagy még előre is akarsz belőle jutni.
A megélhetési gyerekgyártókat a többiek adójából finanszírozza a kormány, ezért sokaknak összébb kell húzniuk a nadrágszíjat, hogy egyáltalán megélhessenek, vagy fűteni tudjanak.
Ráadásul most a melegből is több jár nekik, mert minél több a gyerek, -valószínűleg- annál jobban fáznak.
Vagyis nem itt kellene hencegni azzal a jövedelemmel aminek egy jó részét a többiek adják össze!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!