Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A gázkonvektort éjszakára...

A gázkonvektort éjszakára alacsonyon fokozaton lehet hagyni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, pontosítom a kérdést :)

Felmelegíteni a szobát mikor itthon vagyok napköznen kb 6-oson szoktam (7 fokozat van), majd leveszem teljesen gyújtólángra, ha már nem fázom. Elalvás előtt is így szoktam csinálni, azonban reggelre eléggé hideg van már így a tél miatt, és nem hiszem hogy egészséges ilyen időre ébredni mindennap :D ezért kérdezem, hogy alacsony mondjuk 3-as körül lehet e hagyni hogy azért ne legyen jégverem a szobában reggelre?:D a fogyasztás miatt sem mertem úgy hagyni eddig. Novemberben már fűtöttem akkor 53 m3-t használtam el egymagamra, szóval tudok még menni 144ig, csak kíváncsiságból írtam ki, hogy ez így lehetséges e?:D Köszi szépen előre is az értelmes hozzászólásokat! :)

Szép napot!

2022. dec. 19. 15:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A fokozatok azok nem a konvektor teljesítményét szabályozzák hanem termosztát szerepét tölti be. Szóval bármelyik fokozatban hagyhatod.
2022. dec. 19. 16:01
 2/8 A kérdező kommentje:
Öhm ez nekem újdonság, de én úgy vettem észre, hogy jobban felmelegszik a szoba 6-oson mint kisebben, szóval nemtudom :D
2022. dec. 19. 16:21
 3/8 A kérdező kommentje:

Jaj de hülye vagyok, leesett, bocsi :)

Tehát hőfokot állítok azzal, a fogyasztás ugyanaz lesz(?) Köszi szépen :D

2022. dec. 19. 16:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Már hogy lenne a fogyasztás azonos, ha melegebbre fűtöd a szobát?
2022. dec. 19. 16:50
 5/8 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

Inkább úgy mondom, hogy a számok egy adott hőmérsékletnek feleltethetőek meg. Pl.

1-es: 15 fok

2-es: 17 fok

3-as: 19 fok

.

.

.

Csak mivel a szoba méretétől, meg más tényezőktől is függ, hogy a skálázás hány foknak feleltethető meg, ezért nem írják rá a konkrét főfokokat, hanem számozzák őket.

Az eredeti kérdésedre a válasz igen, tehát hagyhatod estére is hármason.

2022. dec. 19. 16:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen, így már értem:) köszi szépen!:)
2022. dec. 19. 17:17
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a nagy láng ég,teljesen mindegy hányason van,fogyasztása azonos.

6 son nem 22 re melegíted a szobát,hanem ennél magasabbra,mert a konvektor termosztátja ott fogja kikapcsolni a nagy lángot .Ha lehajtod 2 es re,már nem teljesen kihűlt szobában kezd újrafűteni.

Ahogy az 1 es írta már .

2022. dec. 19. 17:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Gázkonvektorral úgy érdemes fűteni, hogy amikor először megébredsz reggel, akkor felhajtod 2-re,3-ra. És így amikor felkelsz végleg, akkor már nincs olyan vad hideg.
2022. dec. 21. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!