Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyi a havi villanyfogyasztá...

Mennyi a havi villanyfogyasztásotok?

Figyelt kérdés

Egy fél éves fagyasztószekrény és egy 4 éves kombi hűtő, villanysütő, kazán keringtetőszivattyú megy folyton, a mosógép 20 éves, heti 3x megy, ezen kívül mindenhol 5-10 W LED izzók. Fi-relé is van. Havi 260 kW. (257-268 között augusztus óta, addig nem néztem sosem) Régi aluvezetékekkel. Mi zabálhat ennyit? Az óra a hibás? A kötések? Az is rengeteg lenne. 310 kW volt a havi átlag, míg plusz 2 régi ótvar 1000 éves fagyasztó is ment, meg nyáron végig a klíma. Na most az egyik fagyasztót átvittem egy üres ingatlanba, havi 50-60 kW úgy, hogy világítás, mikró, szivattyú, fúró, köszörű, mikor mi megy még mellé. (Amíg nem volt ott, évi 30 kW fogyott.) Tehát a két hűtő legyen havi 80 kW, akkor se szabadba 200 kW felett legyen, mert a klíma sem megy.

Valakinek van valami ötlete?

2022. dec. 19. 14:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
4 napig szinte otthon se vagyok mert dolgozom így jön ki nyáron ez a fogyasztás és tudtommal az áram mértékegysége kilowatt. És ez teljesen mindegy hogy rövidités kwh.
2022. dec. 19. 19:44
 12/22 anonim ***** válasza:
Àtalányt fizetünk, a nappali áramra havi 410 kW-ot, vezéreltre (villanybojler) 230 kW-ot.
2022. dec. 19. 22:45
 13/22 anonim ***** válasza:

49 nm-en , egy hűtő, mosógép (használva heti 2x), mosogatógép (használva minden másnap), számítógép, tévé (alkalmanként bekapcsolva), villanybojler 80 literes, villanytűzhely (használva kábé kétnaponta), kávéfőző, router, telefontöltések, hajszárító kétnaponta, a parapetes kiskazán keringetése. Mindenütt LED-izzók.

Nyaranta megy légkondi is, ha nagy a meleg, ősszel-tavasszal fűtünk is vele Így havi 80-120 kWh fogyasztás.

2022. dec. 19. 23:33
 14/22 anonim ***** válasza:

4.

Nálunk 5 W-ot fogyaszt a keringtető szivattyú. 2015-ös.

2022. dec. 20. 01:56
 15/22 anonim ***** válasza:
53%

11# rosszul tudod,

Az áramerősség mértékegysége az amper, ennek jele: A. Nevét André-Marie Ampère francia fizikusról kapta.

2022. dec. 20. 16:20
 16/22 anonim ***** válasza:
15 ös és amikor küldik a számlát Amper jelzéssel küldi neked az Eon???? Csak kérdezem mert nekem nem.
2022. dec. 20. 17:42
 17/22 anonim ***** válasza:

az áramot a 11# írta

nálunk a fogyasztás után számláznak, ami

kWh

2022. dec. 20. 17:53
 18/22 anonim ***** válasza:

Egy hatalmas kombinált hűtő (10 év körüli), mosógép, klíma (de csak akkor megy ha bent is 27-28 fok fölé megy a hőmérséklet), tv, számítógép, mikró, világítás. Most olyan 90 kWh körüli az átlag fogyasztásunk mióta új pc-m van, tavalyi évben pont 99 kWh volt.

Fagyasztónál, hűtőnél számít a méret meg a hatékonyság de kb. 1 kWh/nap az reális érték.

Egy keringető szivattyú ha viszonylag modern is akkor is ha folyamatosan megy megehet 1kWh áramot, láttam olyan cikket ahol a régire azt írták hogy 10-szer ennyit is fogyaszthat, ami nekem kicsit túlzásnak tűnik. De egy fogyasztásmérőbe be lehetne ruházni, aztán akkor magad is utána tudnál ennek járni.

Villanysütő szintén változó, de egy közepes is simán meg tud "enni" óránként 3-4 kWh áramot is. Az ilyen kis mikró méretű szerencsétlenségek is 2 000 wattosak, az ha megy heti 5 órát, máris havi szinten 40 kWh áram.

Mosógép nem fogyaszt sokat amíg alacsony hőfokon mosol, de a vízmelegítés az tudja pörgetni az órát. (20 liter vizet 10 fokról 60-ra melegíteni 10 kWh áram)

Világítás nem igazán tud sokat fogyasztani. Napi 10 órával és 5 10 wattos égővel lenne mondjuk 15 kWh, ennyit meg gondolom nem megy.

2022. dec. 20. 18:21
 19/22 anonim ***** válasza:
Mosógépet elszámoltam, 1kWh áram 20 litert felmelegíteni 60 fokra és nem 10.
2022. dec. 20. 18:25
 20/22 anonim ***** válasza:
De mondom, vegyél egy fogyasztásmérőt aztán az ilyen nagyobb fogyasztókra dugd rá, mint a mosógép, villanysütő, fagyasztók, szivattyú mert azok pörgetik az órát.
2022. dec. 20. 18:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!