Mvm next áram csekkre mennyi halasztási idő lehet? Ma jár le, de ha mondjuk nem ebbe a hónapba fizetném??
Ha nem fizeted be kb.két hét múlva kapsz figyelmeztető csekket.
Egy villanyszámla csekk nem lehet olyan nagy összeg,hogy valahogy ne tudnád kifizetni.
Egyszer úgy jártam, hogy bankot váltottam, vittem a csoportosokat is. Jeleztem a bankban, hogy nem szeretnék balhét: se azt, hogy kétszer vonnak le valamit, és azt se, hogy egyszer sem. Hát persze, hogy elszúrták (ez gáz volt), és jött is az ajánlott, fenyegető levél és a telefon. Még büntetőkamatot is vertek rá. (Természetesen a számlámon volt megfelelő mennyiségű fedezet.)
Azóta sem értem, hogy tudnak egyes fogyasztók hihetetlen hátralékokat felhalmozni, hiszen szinte azonnal szóltak, fenyegetőztek nálam is, egy havi elmaradás miatt.
Persze nem biztatni akarlak...
A csekken lévő fizetési határidő után a szolgáltató 60 nap múlva éhet a kikapcsolás jogával.
Kb. két hét múlva kapsz egy sima levélben egy fizetési emlékeztetőt....
Majd ezután kb.egy hónapra ajánlott levélben egy felszólítást,amiben a szolgáltató kötelezően közli,hogy mikortól él a kikapcsolás jogával.
Ekkor is van egy szűk heted rendezni.
Mivel külsős cég végzi a kikapcsolást,a határidő után 2~3 napra meg is jelennek.
A végső határidő előtt 1~2 nappal fizetett csekk szelvényt bizony érdemes a ügyfélszolgálatnál bemutatni,elfaxolni stb,mert a szolgáltatónál van átfutási idő,a külsősnek meg hiába mutatsz csekk-szélt,nem hatja meg... csak az számít,amit a laplopján lát.
A nejem ügyfélszolgálatos volt,azért tudom ennyire...
1# igen!!!!
Sajnos van aki igenis nehezen fizeti be azt az …..X….összeget.
Nem pont a kérdezö csak úgy általánosságban mondom…
Miért vagy előítéletes?
Én mindent rendben be tudok fizetni 🙏 de egyáltalán nem ítélem el az olyan embert aki egyik napról a másikra él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!