Ha egy házba úgy megy be az áram légi bekötéssel, hogy nincs függőleges fémrúdhoz hozzákötve a villany vezeték(ahogy azt sok háztetőn látni lehet) az baj?Annak a tetőn kinyúló függőleges fémrúdnak mi a szerepe?
Figyelt kérdés
2022. okt. 6. 02:20
1/7 anonim válasza:
Vagy régi maradéka, vagy egykor antennaárbóc volt, de villámhárító is lehet.
2/7 anonim válasza:
Annak a tetőn kinyúló függőleges fémrúdnak, amihez hozzá van kötve a villany vezeték, annak egyrészt az a szerepe, hogy a vezeték minden pontja megfelelő magasságban legyen a földfelszínhez képest, másrészt meg nem fémrúd, hanem cső, és azon megy be a vezeték a mérőhely felé.
3/7 anonim válasza:
2. Figyelmesebben is olvashatnál. Pont az írja, hogy nem ott van bekötve. Megnéztem az utcánkat is környékét. Az újabb épületeken mindenhol az eresz alatt van, nem ilyen oszlophoz. Talán azóta változtattak, amióta szigetelt kábelek futnak.
4/7 anonim válasza:
3. Figyelmesebben is olvashatnál. Pont az írtam, hogy ha ott van bekötve, akkor mi az.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én meg azt hittem hogy a tetőn kinyúló függőleges csőnek a földeléshez van valami köze.
2022. okt. 7. 00:05
6/7 anonim válasza:
Hm. Ha megengedsz egy is könnyedséget, a tetőn nem a földeléshez, hanem az égeléshez lehetne köze.
De ha nincs odaerősítve a csőhöz a vezeték, akkor, mint #1 írja, lehet villámhárító felfogó, vagy valamilyen antenna tartórúdja, vagy bármi.
7/7 anonim válasza:
A földvezeték az ég felé? Na, az jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!