Mennyi villamos energiát használtatok november hónapban?
Nálunk: 77,3 kWh
Elégedettek vagytok a felhasznált mennyiséggel? Esetleg próbáljátok tovább csökkenteni a fogyasztást?
240 kwh-t.
3 fős család.
Próbáltuk csökkenteni, de hova már? A gázkazán ment, sütöttünk-főztünk, mostunk, szárítégépeztünk, ha nem száradt meg kint a ruha vagy esett az eső és ki sem tudtuk rakni, emellett nyilván apróságok működtek, kávéfőző, páraelszívó, szendvicssütő. A TV is megy valamennyit, de nem egész nap. Napi kb. 1 órát a laptop munka miatt.
Ennyi, nincs semmi extra fogyasztónk, nem tudom, hova lehetne ennél lejjebb venni, a szárítón kívül (ez sajna régi, sokat fogyaszthat) minden gép 2-3 éves.
Van, amikor alatt vagyunk, pl. ha nincs fűtés, se szárítógép. De mivel így sem pazarolunk, ez van, a havonta 9-9500 ft belefér még szerencsére.
102 kWh. 130 volt, de most cuccolt el a legfiatalabb gyerek. Laptop egész nap megy, és a hűtő is. A hűtő már egy ősrégi batár, de egyelőre működik, addig nincs csere. A modem és a router is egész nap megy. Mosógép heti 2 max.3, szárító ritkán (csak ha rá kell segíteni), villanysütő is ritkán.
Ilyen kicsi fogyasztásokat nem számolok, mint hajszárító, elektromos garázskapu, vízforraló és a telefon töltője. Porszívót se szoktam agyonstrapálni :-D
Ja igen, gázkazán. Tévém nincs.
Elégedett vagyok, ez alá max. hűtőcserével tudnék menni.
A vezérelten 170kwh, a normálon kereken 300 kwh.
A vezérelt nagyjából minden hónapban ugyanannyi, mivel ugyanaz az egy szem villanybojler megy róla. Igaz télen többet kell mennie, mert a bejövő víz is hidegebb és több vizet is használunk.
A normálon meg szintén ekörül van minden hónap, mert télen hamar lemegy a nap, kint nem tudunk mit csinálni és világítani is többet kell. Nameg a keringetőszivattyú.
Nyáron pedig klíma, ventillátorok, fűnyíró stb...
Nagyon keveset. 58 kWh. Panel lakás, 2 fő.
Szárítógép nincs, a lakásban teregetünk.
Villanytűzhely, elektromos sütő nincs, gáztűzhely van, ami átalányos.
Bojler nincs, távfűtés adja a melegvizet és a fűtést.
Mosogatógépet sem használunk, kézzel mosogatunk.
A többi háztartási gép ugyanaz, mint másoknál. Hűtő, mikró, konyhagépek, kávéfőző, mosógép, porszívó, tv-k, laptopok, stb. Nem azért lett most ilyen kevés a fogyasztás, mert szándékosan spóroltunk vele, hanem most ténylegesen ennyit fogyasztottunk, kényelmes, normál használat mellett. Nyáron szokott lenni 110-120 kWh is, amikor megy a klíma júliusban-augusztusban. Meg a decemberi karácsonyi díszkivilágítás után is ilyen 100 kWh körül szokott lenni a januári leolvasáskor.
Nagyon megközelítetted a tavalyit. Majdnem ugyanannyi. :)
Nekünk 2023-ban: 78,3 kWh, hússzal több, mint tavaly. Általában ennyi szokott lenni, 65 és 85 között legtöbbször.
(6-os voltam)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!