Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogyan tudnék hatékonyan...

Hogyan tudnék hatékonyan fűteni cserépkályhával?

Figyelt kérdés

Legalább 2 óra kell neki h meleget adjon, ez hétvégén rendben lenne.

De hétköznap 5-re hazaérek munkából (reggel nem gyújtok be, mivel 7-kor elmegyek dolgozni otthonról), jó esetben este 7-re meleg van, kb. 3 óra múlva fekszem le. Nem látom sok értelmét hétköznap befűteni vele. Ti hogyan csináljátok?

Vagy alternatíva lehet, h elbontatom, és vmilyen fém kályhát veszek, azokkal állítólag hamar be lehet fűteni. Igaz nem tartják annyira a meleget, de lehet h ez az én esetemben nem annyira fontos.

2022. nov. 29. 10:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
Fűts be mikor hazaérsz,akkor még tartja a meleget másnap is.
2022. nov. 29. 11:00
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért mielőtt elbontod, abba gondolj bele, hogy egy cserépkályha építése 400-500 ezertől kezdődik és plafon a csillagos ég.

Inkább vegyél mellé valami villanymelegítőt, (hőlégfúvót, olajradiátort) amit addig működtetsz, míg a cserépkályha be nem fűt.

Egyébként az egyéb kályhákkal meg az a gond, hogy éjszaka is pakolni kell 1x-2x, ha nem akarsz hidegben kelni. A cserépkályha meg tartja a meleget.

2022. nov. 29. 11:09
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
El ne bontsd Ember! A cserépkályhát egyszer megpakolod és valóban nem hűl ki mellette a lakás másnapig, míg a vaskályhákat folyton raknod kell és ötször annyi fát használsz el!
2022. nov. 29. 11:14
 4/14 anonim ***** válasza:
92%
nem értem, én ha befűtőm a cserépkályhát akkor 2 napig meleg utána
2022. nov. 29. 13:57
 5/14 Majatom ***** válasza:
100%
Mi úgy csináltuk, mikor azzal fűtöttünk, hogy begyújtottunk reggel is. Mi is 7 körül megyünk el otthonról. 6-kor kelünk, akkor megraktuk, begyújtottuk, kb fél 7-kor raktunk még rá pár darabot, az 7-re le is égett, és akkor lezártuk. Délután, mikor hazaértünk, szintén begyújtás, így nem hagyta kihűlni a szobát, nagyjából egyenletes meleg volt. Mikor reggel 7-kor lezártunk, szinte semmilyen melegedést sem lehetett érezni a csempén, de utána kiadta a meleget. A felső ajtón a levegőztető mindig el volt zárva, az alsón is, és csak az első 15 percben volt teljesen nyitva az alsó ajtó, utána már csak kb. 2 ujjnyira.
2022. nov. 29. 14:08
 6/14 A kérdező kommentje:
Na azt azért elfelejtettem megírni, h újra kell rakatni hamarosan a kályhát,mert már nincs vmi jó állapotban, én is tapasztalom, meg cs.kályhás is mnodta. Ezért kell döntenem rövidesen, h marad és átrakatom, vagy más kályha lesz mellette. Amúgy villamos fűtőpanel van kiegészítésknét. Csa azért drága ha hétköznap nem tüzelem a kályhát.
2022. nov. 29. 15:01
 7/14 A kérdező kommentje:
Éjszaka villamos fűtőpanelt használom, ha épp nem fűtöttem be előtte.
2022. nov. 29. 15:06
 8/14 A kérdező kommentje:
4-esnek: Azért nem érted barátom,mert te egy szigetelt házban laksz gondolom. Enyém szigeteletlen, nyílván tervben van, de az is pénzbe kerül.
2022. nov. 29. 15:08
 9/14 A kérdező kommentje:
5ös: nagyon jókat ír! Ki kell még tapasztalnom, nem rég használom csak. Ráadásul nincs szigetelve a ház (25-ös fal!). A lényeg talán az, h folyamatosan kéne rakni, h ki ne hüljön teljesen. köszönöm a hozzászólásokat! Még utánanézek a szakirodalomba is.
2022. nov. 29. 15:19
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Rakasd át!

Ha nekem lenne most pénzem cserépkályhára - de nincs - azonnal építtetnék.

Az átrakás 100-150ezerFt, a kályha nagyságától függően (2021-es ár)

Rakass kerámia paplant az ajtó fölé, ezzel kizárhatod a csempe repedését az ajtó fölött, ahol a tűztér fedés miatt nagyon nagy a hő. Alsitra paplan berakása: 1900Ft.

2022. nov. 29. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!