Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » MVM Next-ben gáz diktálás...

MVM Next-ben gáz diktálás milyen rendszerességgel van?

Figyelt kérdés
Én albiban lakok és havi diktálás van(volna), de utoljára szeptember 30-án lehetett diktálni, akkor engedte az app. Előtte egész 2022-ben azt írta az app, hogy nincs diktálási időszak. Valaki érti ezt? Gázról van szó, az EnergiApp az működik mindig 8-a és 14-e közt. Most is jött egy 9 ezres gázszámla úgy, hogy elvileg szeptember 30 és november 11 közti időszakot számolta el, de nem is volt lehetőség diktálni,mert nem írta, hogy diktálási időszak van.

2022. nov. 24. 19:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Lehet beszélni az ügyfélszolgálattal, én hétfőn kétszer is beszéltem, csak nem várjatok ki, minimum negyedóra múlva sikerült
2022. nov. 25. 07:11
 12/16 anonim ***** válasza:
58%
Az applikacióban meg tudod nézni mikor van diktálási időszakod.
2022. nov. 25. 07:53
 13/16 anonim ***** válasza:
86%

Dikálós ügyfeleknél a diktálás mindig havonta történik. Nincs kivétel. Viszont ha egymás után többször nem diktálsz, akkor automatikusan áttesznek átalánydíjas számklázásra, ilyenkor nem jelenik meg a diktálási lehetőség a felületen. Viszont ha szeptemberben diktáltál, akkor furcsa, hogy miért kerültél 1 hónap kihagyás után résszámlázásba, de ezt csak az ügyfélszolgálat tudja megmondani, akiket viszont kb. lehetetlen elérni.

De az is lehet, hogy már szeptemberben sem voltál diktálós, csak azért engedhette meg a rendszer a diktálást, mert akkor árváltozás miatt mindenki bediktálhatta az aktuális állását, de az átalánydíjasoknak ilyenkor sem készül elszámolószámla, a diktálás ez esetben csak arra jó, hogy a szolgáltató tudja majd, hogy mennyi volt a fogyasztásod az árváltozás napjáig, így ha túlfutsz a rezsicsökkentett kereten, akkor időarányosan számlázzák ki a különbözetet.

Ezekre sajnos csak az MVM tud neked pontos választ adni, itt vaktában mindenki csak találgatni tud.

2022. nov. 25. 08:39
 14/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítségeteket 🙏 igen, ezek alapján én is erre gondolok, átalányos lett. Akkor viszont visszajár egy csomó suska ha befizettem már több tízezret a majdnem semmire...
2022. nov. 25. 17:05
 15/16 anonim ***** válasza:
télen majd elhasznàlod
2022. nov. 25. 22:29
 16/16 A kérdező kommentje:
Nem igazán hiszem mert a hideg hónapokban is 10-15, nagyon max 20 m³ fogy ha sokáig van mínusz, mert kis négyzetméteren élek, egy konvektor fűti a lakást, 3-asnál feljebb sose kell vennem. Az éves átlagfogyasztásomra az mvm 347 m³-t számolt el
2022. nov. 25. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!