Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Drágább lenne a rezsim, ha...

Drágább lenne a rezsim, ha tavaly panel helyett tégla lakást veszek? Vagy kisebb lakásnál mindegy?

Figyelt kérdés

Nyilván nem tudtam előre a rezsiváltozást, de tavaly panelt vettem első lakásomnak. Annyi pénzem volt, hogy abból kijött vagy egy picivel jobb, felújított másfél szobás panel a lakótelepen, vagy pedig egy hasonló méretű felújítatlanabb, szigeteletlen tégla lakás a belváros határán. Végül feladtam a jobb lokációt a szebb lakásért és panelt vettem.

A fűtés+melegvíz számlám az most egész évben fix 8 ezer forint és cserébe otthon alsógatyában mászkálok, mióta bekapcsolták a távfűtést. Én szigeteletlen konvektoros tégla lakásban nőttem fel, ott azért emlékszem milyen hidegek voltak. Az nagy lakás volt, nyilván a másfél szobásnak kisebb a rezsije, mint a négyszobásnak. A kérdésem, hogyha 50 négyzetméter körüli tégla lakást veszek hasonló panel helyett, ott nagyon drágább lenne most a fűtésem, mint így? Nyilván ott nem fűtenék annyira be, hogy szinte meztelen tudjak lenni otthon egész télen, mint a panelben, de azért nem is akarnék fázni.

2022. nov. 22. 10:09
 1/4 nemaRendőrség ***** válasza:
94%

90nm szigeteletlen, századfordulós (nagy belmagasságú) tégla.

Gázkazánnal fűtök, okosbojler adja a melegvizet.

Pontosan ugyan annyi a fűtésszámlám mint anyukám panelprogramos 60nm-es paneljában, illetve fele annyi mint a nem panelprogramos 55nm-es albinkban volt előtte.

Igen a panelban benne van a távhőben a melegvíz is, de az nekünk havi szinten 60kwh ami azt jelenti hogy 2000ft

Négyzetméterben kb ugyanott vagyunk mint a panelprogramos panel, de a simához képest fényévekkel jobb a tégla szerintem.

Viszont tégla és tégla között is van különbség, a miénk kiváló, de sokan panaszkodnak erre is

2022. nov. 22. 10:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekűnk 70es évek beli szigetel3s nélküli házban 60%-al ugrott a rezsi. A kollégám ezzel szemben panelban nem is nagyon fűt. Jó ehez szerencse is kell.
2022. nov. 22. 11:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Konkrét háztól függ, meg hogy mennyire vagy fázós.

De általaban panelban (de bármilyen házközponti fűtésesben is) a "hideg" az 19-20 foknál nem lesz lejjebb. Egyedi fűtésű rosszabb adottságú lakásban 12-14 fok is lehet hajnalra fűtes nélkül (konkrét tapasztalat).

A legrosszabb hőérzetet (ráadásul legdrágábban) a konvektor adja, egyszer lesüti az arcodat, 10 perc múlva meg süt a hideg a falakból, aztán kezdődik az egész előlről, mindezt kellemes kattogások közepette egész éjszaka :).

2022. nov. 22. 12:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Bár ez már nem mostanában volt, de engem panel után kissé lesokkolt a kombi-cirkós, régi téglalakás 26-28 ezres fűtésszámlája..:(
2022. nov. 22. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!