Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyi lehet így a rezsim? 19 L

Mennyi lehet így a rezsim? 19 L

Figyelt kérdés

Bocsi a primkó kérdésért, de szeptembertől egyedül fogok élni, eddig a szüleim fizették a számláimat, de mostantól én fogom és szeretnék egy kicsit képbe kerülni, hogy egyetlen személyem miből mennyit fogyaszt havonta. Fogalmam sincs, hol lehet ezeket leolvasni, tehát az eddigi fogyasztásomat sem tudom megsaccolni.

Azt viszont tudom, mit hányszor/ hány óráig használok. Ha privátban megírnám a havi szükségleteimet, valaki lenne olyan kedves, hogy átfutja és ír egy kb. összeget?

Hálás lennék.

Köszönöm előre is

19 L

2022. júl. 22. 21:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
45%
Nem a havi szükségleteid kellenek, hanem az utóbbi 1 éves fogyasztásod.
2022. júl. 22. 22:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod erről a szüleidet megkérdezni? Az ő dolguk, hogy megtanítsanak az élet dolgaira, egy háztartás vezetésére, nem mellesleg megvannak náluk ezek az adatok is!
2022. júl. 22. 22:12
 3/12 A kérdező kommentje:
rajta van a számlákon, hogy a 4 emberből én egészen pontosan mennyit fogyasztottam? Mennyi áram ment el miattam, a mosásom, a hajszárításom, ventillátorozásom, stb során? Meglepne.
2022. júl. 22. 22:44
 4/12 A kérdező kommentje:
nem lehet 4 fele elosztani, mert mindenki máshogy fogyaszt.
2022. júl. 22. 22:45
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ezt előre senki nem tudja neked megmondani.

Vannak fix dolgok, pl hűtő, ami így is úgyis fogyaszt. És vannak olyanok, amik tőled függenek: ventilátor, mosás, hajszárítás, telefontöltés, laptop , villany, tv, stb.

Első két hónap után már kapsz egy egész jó átlagot a fogyasztásodról. Kivéve persze a fűtésről, az majd ősztől kerül képbe és télen csúcsosodik.

2022. júl. 22. 23:38
 6/12 Noren1989 ***** válasza:
100%

Ciccmicc, akkor marad, h megnéed a lakàs felszereltségét, a készülékeket, azok szabàlyozhatósàgàt, a lakàs energiajelentését, van-e éjjeli àram bekötve, és, hogy mivel fogsz fűteni.

Ezeket szépen összeírod egy ecxelbe, kiegészíted az egyedi igényeiddel, és voilà, kiderül, h anyuék mennyit adnak majd.

2022. júl. 23. 09:01
 7/12 anonim ***** válasza:
24%
200kw/hó biztosan lesz , leírod miket használsz aztán majd megbecsüljük . privát üzeneteket olvasás nélkül törlöm
2022. júl. 23. 11:34
 8/12 A kérdező kommentje:

6:

hazudnék, ha azt mondanám, hogy értem.

köszönöm a válaszokat

2022. júl. 23. 11:36
 9/12 anonim ***** válasza:
53%

Nem biztos, hogy eléri a 200kWht.

Mi ketten élünk, egyikünk itthon dolgozik, van klíma+mosogatógép+tv is, mégis csak 180 kWh volt az éves csúcs.

Attól is függ, hogy villannyal vagy gázzal fűt-e, van-e villany bojler stb. (nekünk távhő van)

2022. júl. 23. 14:32
 10/12 A kérdező kommentje:

hali!

nincs bojler, de a fűtèsről fogalmam sincs. A bojlert is most tudtam meg, mi az. A tarsashazunknak van kazán háza. Ennyit tudok.

2022. júl. 23. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!