Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Nyáron azt mondta a minisztere...

Nyáron azt mondta a miniszterelnök, hogy a gáz ára hétszeresére, a villanyé kétszeresére emelkedett?

Figyelt kérdés
Ma megkaptam a számlát, a 7400 Ft-os díj helyett 56 ezret kell(ene) piaci áron fizetni. Ez 8 szoros ár. Akkor most mi is az igazság?
2022. nov. 8. 10:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
7400 Ft-ot fizettem. De azt írta, az eredeti, rezsicsökkentés nélküli ár 56 ezer Ft lenne. Szerintem elég érthetően leírtam. Eredetileg azt mondta a miniszterelnök, hogy a piaci ár villanynál kétszeres. A számla szerint nyolcszoros. Eredetileg úgy terveztem, hogy ha kevés lesz az 1730 m3 gáz, majd klímával fűtök mellé. A különbözetet pedig kétszeres (piaci) áron kifizetem a végelszámoláskor. De a nyolszoros árnál még a hétszeres gázár is kevesebb. Ezért kérdeztem, hogy lett a beharangozott kétszeres piaci árból nyolcszoros? Mi az igazság? 8-as, 9-es, próbáljatok szöveget értelmezni! Jelenleg 7400 Ft-ot fizettem!!!!
2022. nov. 8. 13:05
 12/15 anonim ***** válasza:
66%

Akkor máskor fogalmazz világosan.

Nem az van esetleg a számlán, hogy a rezsicsökkentéssel ennyit spóroltál összesen? Mert ez évek óta szerepel rajta.

2022. nov. 8. 14:10
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A számlákra az van írva, hogy "rezsicsökkentett díj nélkül az Ön fizetési kötelezettsége az elszámolt időszakban a következő összeg lett volna"

A kétszeres vagy hétszeres ár azt jelenti, hogy aki nem fér bele az átlagba, annak ennyiért számlázzák ki. Ez nem azt jelenti, hogy az államnak is ennyiben van.

2022. nov. 8. 14:22
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Lakossági piaci ár (amit kitaláltak ugye) ≠ piaci ár
2022. nov. 8. 14:44
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Lehet, hogy megszegtétek a hőmérsékleti tényezős súlyozott fogyasztási jelleggörbe profilkorrekcióját.
2022. nov. 8. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!