Megengeded magadnak azt a luxust, hogy már 2022 október 12-én fűtesz?
20! nagyon jogos amit írsz, csak nem mindegy hány fokon dolgozik az ember. Én 12 órás folyamatosba vagyok, aminek kb. a felét szabad ég alatt öltöm, időtől függetlenül. Azaz, ha kell akkor felhőszakadásban, -20°C-ban erős szélben, kánikulában a tűző napon stb. Ez van, ha gyárakat üzemeltet valaki. 2 éve a bajuszomra fagyott a pára mikor 4.5 órát töltöttünk -20ban a szabad ég alatt éjjel, úgy hogy a téli baseball sapit lefújta szél a fejemről. De előfordult már olyan is, hogy fagypont alatti hőmérsékleten a munkavédelmi cipő feltelt vízzel, és fentről folyt. (nem panaszkodásnak szántam, annyit fizetnek hogy megéri)
Abszolút nem vagyok fázós 0°C-ban még simán pólóban mászkálok kint, de ha hazaérek valamiért melegbe szeretek lenni, ami nem 20 hanem 24 fok.
Ugyan ez igaz lehet akár egy gyalogos rendőr járőrre aki az egész éjjelt kint töltötte az utcán.
Ez miért luxus? Továbbra is olcsón kapja a lakosság az energiát.
Továbbá minek fűtenék októberben? Annyira még nincs hideg. Kint most kb. 20°C-ig emelkedik napközben a hőmérséklet, az ablakon meg besüt a nap. Nyitott ablak mellett most 25 °C van a nappalinkban lekapcsolt fűtéssel.
Minek fűteni? A kérdező 30 °C-on érzi jól magát? :D
Nem azert nem futok mert nem engedem meg magamnak hanem tok nekem meg felesleges.
Bp-i uj epitesu tarsashaz. Egy melegitonadrag egy vastagabb polo es tok jol erzem magam.
De ha futenek akkor is a limit alatt maradok melyen. Ugyhogy masreszt azert nem futok (vagyis jelen esetben azert nem pazarlok) hogy gazt sporoljak masoknak. Meg ha ez most hulyen is hangzik... de ez is vezerelv valamelyest.
28 voltam...
Igen azert tegyunk kulonbseget egy haz es egy tarsashazi lakas kozott. Mert ugye egy tarsashaz "hideg" kulso falazata kb negyede mint egy "szabadon allo" haz. Foleg tarsashaznal ha az egyetlen kulso fal az mondjuk napos deli felkvesu.. kb alig kell futeni. Foleg meg ha modern uj szigetelesu.
En is igy fogyasztok egesz evben (csak futes+melegviz) 400 m3 gazt. Pedig 22 C a termosztat. Igaz az is napi programos este es ha nem vagyok otthon csokkenti a homersekletet par fokkal. Es a szoba radiator szelepek is vezereltek, ahol nem kell nem annyira fut. Kb 5000 Ft a gazszamla havonta. Es ez is marad amig van rezsi limit.
Jo nincs kisgyerek es csecsemo ahol kellene a magasabb homerseklet.
29: Plusz a városi hősziget jelenséget kellene ismerni. Azaz egy nagyvárosban a beépítettség miatt akár 8-12 fokkal is melegebb van az utcán, mint a városon kívül.
Meg persze nem annyira kicsi Magyarország, hogy ne lehetne teljesen eltérő időjárás a különböző pontjain.
Tegnap nálunk 20 fok volt, míg másutt 11.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!