Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyi lehet a rezsi egy...

Mennyi lehet a rezsi egy fancoil fűtésű 110m2-es szigetelt házban?

Figyelt kérdés
Gáz kazán biztosítja a melegvizet a fancoilban.
2022. okt. 11. 23:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kb ezt kérdezed rezsire viszonyítva:

Mennyibe kerül egy átlagos autó?

Nulla infóból nem lehet megmondani, az elmúlt 30 évben sokat változtak a szigetelési előírások, így minden "korszaknak" más lett az átlagos. A legutolsó 2018-óta tart, a 25% alternatív energia nem befolyásolta a szigetelést.

szóval az 50000-500000 között valahol, de majd jövőre megtudod :))

2022. okt. 13. 08:08
 12/21 anonim ***** válasza:
Nagyon nagyon nagyok a különbségek a házak hőigénye között. Nincs értelme átlagokról beszélni.
2022. okt. 13. 08:34
 13/21 A kérdező kommentje:
De van. Egy átlag ház amibe fancoil van szerintem be lehet lőni, hogy milyen csak akarni kell. Ha az életed múlna a kérdésem egész biztos vagyok hogy értelmes választ adnál közel a reális értékhez.
2022. dec. 23. 10:37
 14/21 anonim ***** válasza:

Átlagon felüli a bérem, de lehetne több is. van 19 beosztottam egy multinál. Szóval mennyit keresek?

Ha az életed múlna rajta meg tudnád tippelni?

2022. dec. 23. 13:22
 15/21 A kérdező kommentje:

Persze. 350 nettó kb. Mivel csak ennyi részletet írtál. Ennyit tudok tippelni. De a másik hogy egy kérdésre olyannak kell válaszolni aki úgy érzi tud segíteni. Mondjuk ha a leírtakkal hasonlók a körülményei valakinek. Én egy ilyen kérdésre gyakori kérdéseken nem válaszolnék. De mivel most kifejezetten tőlem kérdezted ezért megpróbálok. Ha nem tetszik a tipp majd kiegészíted a kérdést.

De ha gyakori kérdésekes átlag válaszoló lennék akkor ezt írnám. 200 ezer és egymillió közt.

Ha valaki kérdez valamit akkor szerintem az adott kérdéshez tartozó információk alapján kell válaszolni. Ha nem lesz jó a válasz akkor a kérdező hibája. Szerintem az az arany szabály hogy ha nincs konkrétum akkor az átlagra kell válaszolni.

Pl mennyit iszik egy nap egy ember. Ilyenkor a válasz 1-2 liter. Vagy másfél. Nem kell kötekedni hogy attól függ meg ilyen baromságok. Átlagos kérdés átlagos választ kíván.

2022. dec. 24. 01:44
 16/21 A kérdező kommentje:
És lehet nem találtam el a 350-el. Nem is ez a lényeg. Hanem az adott információkból megpróbáltam kihozni magamból a maximumot. Erről szól a segítség. De nyilván olyannak kellene válaszolni aki az adott információk alapján úgy érzi tud segíteni. Ismétlem én egy ilyen kérdésre nem válaszolnék mivel nem érzem azt hogy érdemben tudnék válaszolni. De látod még így is megpróbáltam és nem azt írtam hogy 200-tól egymillióig. De sebaj. Szépen fejlődik az open ai project és nem kell többet ilyen emberek válaszait olvasgatni. De vajon hol fogják majd kiélni saját frusztrációjukat ha nem a segítséget kérő embereken.
2022. dec. 24. 01:50
 17/21 anonim ***** válasza:

14 vagyok!

Nem találtad el , de nem is lényeg! Én 2012-ben végeztem épületgépészmérnök szakon, 8 éve épület üzemeltetéssel foglalkozom.

"Mennyi lehet a rezsi egy fancoil fűtésű 110m2-es szigetelt házban?"

Mivel a gázkazán adja a fűtővizet, így az sajátomat veszem alapul, mint egy átlagos 96 m2 családi ház, állandó 22 °C-on +HMV évi 950-1000 Nm3 gáz.

Tehát arányosítva neked 1100 Nm3 körül meg kell állnod, 22 °C-on.

A kinek mi az átlagos, eléggé relatív. Az enyém a 2018-as építési előírások alapján épült, tehát a 4 éves házak között átlagos.

Épületenergetikai szemszögből nézve a kapott infóid alapján nem lehet megtippelni... 1960-ban a kádár kocka volt az átlagos.

2022. dec. 24. 07:41
 18/21 A kérdező kommentje:
De nem 1960 van. Látod akkor tudod mi volt az átlagos most meg nem. Nem egyéni átlagra gondolok. Országos átlagra. Tippelni bármikor lehet ha akarsz. Adott infók alapján mindig lehet tippelni. Minél kevesebb az információ annál nagyobb a hiba küszöb. Amit itt leírtatok még én is pontosabban meg tudnám tippelni. Én azt mondanám mert még most se tudjon hogy 30 ezer körül. Pedig egyáltalán nem értek hozzá. De majd meglátjuk. Ha enyém lesz a legközelebbi hozzá akkor szarok vagytok és inkább maradjatok csendben ha nem tudtok valaszoni. Mert ugyanannyi tudással a kérdező jobban meg tudja saccolni.
2023. jan. 11. 17:18
 19/21 anonim ***** válasza:
Pontosan annyi, mint amennyit egy év alatt elhasználsz. Szerintem ennél jobb becslés nincs, tehát én biztosan eltaláltam mennyi lesz a gáz fogyasztásod!
2023. jan. 11. 18:52
 20/21 A kérdező kommentje:
Szarok vagytok. Kb annyi lett amennyit tippeltek. Az milyen már hogy a kérdező jobban tudja a választ mint akitől segítséget kér. Ilyeneket írni hogy 1 és 99 ezer közt. Mennyi a valószínűsége hogy két forint? Ekkora ökörségeket írni.
2023. febr. 8. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!