Szigetelés valóban jó dolog, de a nyári hőséggel szemben szerintem nem jelent megoldást. Páratartalmat nem csökkent, és hőt nem tud kivinni a helyiségből.
A kérdést a fűtésre értettem. Egyébként én mindenképpen klímapárti vagyok, pont a hűtés miatt. Egy eszköz tudja ugyanazt. És nem betondzsungelben élek.
A gáz klímakatasztrófát nem okoz olyan mértékben mint a szén vagy az olaj, viszont még az is sokkal hatékonyabb a gázkazánnál, ha egy gázos hőerőműről megy a klíma. (Kombinált ciklusú gázturbinás erőműről meg végképp.)
Még ha nyáron hűtenek is vele rendesen, akkor is kevesebb energiahordozót kell elégetni, mintha gázkazánnal fűtenénk. A forróvízkazános távhőt (amikor nem az erőmű adja a hőt hanem kazános fűtőmű) ne is említsük.
Igazából azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok hogy hogyan vélekednek az emberek róla.
Idén szereltettünk be klímát a turbo kazán mellé.
Ha valamelyik elfogyna, drága lenne akkor még mindig ott a másik
Olyasmit olvastam ,hőszívattyut napelemekkel együtt szabad szerelni.
Kockázatos most itt valamire is rábeszélni valakit.A kormány havonta hozza az energia költségek,fogyasztás új szabályait .Ami ma jónak tűnik,az már holnap nem gazdaságos ,vagy éppen megfizethetetlen .Ez akkor is igy lett volna ,ha nincs háború.A felvett nagy hiteleket most már kell vissza fizetni is .A szét osztogatott pénzt, meg az ellopottat most a lakosság fizesse vissza .
Újonnan gázos rendszert semmi pénzért nem telepítenék. Klímákat szereltess, még a nem rezsicsökkentett árammal való klímás fűtés is kb. annyiba kerül, vagy nagy hidegben egy hajszálnyival drágább mint a hatósági áras gáz.
Ha kiépíted a padlófűtést, ahhoz pont ideális lenne a hőszivattyú az alacsony hőmérsékletű fűtővíz miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!