Hogy lehet, hogy 185 m3 átalány gázra csak 25.000 ftos csekket küldenek?
144 m3-re fizetni kellene kb 15.000 ftot, a maradék 41 m3-re meg 41x747 ftot. Azaz cakkpakk kb 45.000 ftnak kellene lenni a számlának
Ötlet?
Nekem is több lett a kedvezményes áru gáz, 155 m3. Ha megnézed a számládat, akkor számít az, hogy milyen volt a gáz fűtőértéke (MJ/m3), nálam ez 34,87, ebből számolnak egy hőmennyiséget. Ez a hőmennyiség van kétfelé bontva (régi ár és emelt ár). Ha ezeket a hőmennyiségeket visszaosztod a fűtőértéknél megadott számmal, akkor megkapod, hogy melyik áron hány m3-t számoltak.
Ez azért van, mert nem mindenhol egyforma a gáz fűtőértéke.
Én augusztusban 30 m3-re csak kedvezményes árat fizettem, holott legjobb esetben is (vegyes használat) 15 m3 a limit (diktálós vagyok). Nem fogom őket erről felhomályosítani, mert télen meg kevesebbet szoktam, mint a megállapított limitek, így úgyis kiegyenlítődik és legalább nem ülnek rajta jövő augusztusig.
4. A fűtőértékeknál annyira kicsi az eltérés, hogy ez havi szinten nem több, mint 10-15 m3 még a legextrémebb esetekben is.
Kérdező: nem volt túlfizetésed korábbról? Nem diktáltál extrán augusztus elején és ha igen, akkor az köszönőviszonyban volt azzal, ami a korábban figyelembe vett havi átalányos fogyasztásból következett volna 2022 aug elejére?
Mvm kalkulator szerint is 40párezer forintot kellene fizetnem. Nem diktáltam 1x sem, nem volt tulfizetesem sem.
Azt se értem h tavaly 220 m3 atalannyal elszamolaskor kb 0ra jottunk ki, erre levitték az átalányt 185 m3re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!