Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Adnátok fatűzelésre tanácsot?

Adnátok fatűzelésre tanácsot?

Figyelt kérdés

Egy kicsi faluban élek, egyik ismerősöm még augusztusban mondta hogy vesz 8köbméter fát, és abból nekem ad 4köbmétert, állítólag szeder lett volna. Persze én bolond megörültem neki, a faluban van egy fakitermelő aki szokta vinni az embereknek a rönkfákat van nála többféle.

Na most én bolond sehonnan nem rendeltem fát mert vártam hogy hozza a kitermelő. (Úgy is volt megbeszélve hogy a 8m³ felét nekem is házhoz hozza) Erre ma hív az ismerősöm, hogy neki meghozták mind a 8köbmétert, de ez a kitermelő már lerakodott és nem fogja nekem elszállítani 2 utcával arébb a 4köbmétert.

Most itt állok hogy mit csináljak. Rendelek ettől a kitermelőtől én fát csak nem tudom milyet érdemes és mennyit, milyen árakra számítsak?

Szerencsém hogy van itthon még tüzifám. Ismerősöm is csak vállat vonigat hogy nem tud segíteni, de akkoris bolondnak érzem magamat

2022. okt. 5. 18:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha most rendelsz fát,azt tavasszal fogod megkapni.
2022. okt. 5. 18:53
 2/8 A kérdező kommentje:
És télen megfagyok akkor?
2022. okt. 5. 18:56
 3/8 anonim ***** válasza:
36%

2 utcára?

az nincs messze, vidd át a talicskát és a fejszét,

ott felapritod a fát, ki

melegszel,

hazatolod a tüzelni valót a talicskával, otthon begyújtasz és ott is meleg lesz.

4 m3 fa árát meg megisszátok az ismerőssel, a talicskát ne üresen vidd hozzá, tedd bele a hordó bort, demizson pálinkát.

2022. okt. 5. 19:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Tüzifát nem nagyon kapsz már idén, esetleg aranyáron, de anyagilag amúgy sem éri meg friss fával fűteni. A száraz, 2 éveshez képest fele akkora a fűtőértéke. A pénzed fele szó szerint kimegy a kéményen vízgőz formájában.

Nem kell kétségbeesni, fabrikettet kapsz bárhol. Az száraz, azonnal felhasználható.

2022. okt. 5. 21:06
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Akkor inkább vegyél szenet!

Amit most vinne oda a favágó, azzal kínszenvedés lenne a fűtés.

2022. okt. 5. 21:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Annyit azért hozzátennék, hogy ne gondold, hogy ez a szállítón múlt. Neki pont az a jobb, ha 8-ból 4-et letesz, elkéri a szállítási díjat, majd másik 4-et két utcával arrébb és Te úgy is meg fogod kérdezni, hogy mivel tartozol!!!

Szóval az ismerősöd volt akkor takony alak, hogy bár beígért neked 4-et, de most úrrá van rajta a pánik és mind a 8-at lerakatta magának, nem szólt, hogy ebből 4 köb másnak lesz! Erre mernék fogadni!

2022. okt. 6. 08:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha most akarsz fát venni, azzal leghamarabb jövőre lehet majd jól fűteni.
2022. okt. 6. 08:49
 8/8 anonim ***** válasza:
24%
És az ismerősödet ne felejtsd el jól kupán vágni egy szívlapáttal.
2022. okt. 6. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!