Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Azt tényleg jelezni kell az...

Azt tényleg jelezni kell az MVM-nek ha valaki gázt használ a fürdéshez a mosogatáshoz tehát a vízmelegítéshez is?

Figyelt kérdés

2022. okt. 4. 12:11
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon furcsa az egész. Egy épagyú kormány ekkora, soktényezős variálást nem csinál hirtelen meglepibe egy amúgy is válságos időszakban. Tényleg úgy néz ki mintha valaki reggel felébredne náluk egy ötlettel amit kivetnek gyorsan a lakosságra aztán ahogy esik úgy püffen majd az egész.
2022. okt. 6. 08:25
 32/42 anonim ***** válasza:

"Az lenne a legtisztább ha Mindenki kapná kedvezményesen a gázt amíg el nem éri a limitet aztàn csókolom. Év végén meg elszámoló számla."

Így viszont előre beszedik a pénzt és használhatják, az kamatozik, ami több millió ügyfélnél már igen szép összegre rúg. Te a befizetett összeget kapod vissza a leolvasáskori áron, ők meg megtartják a kamatokat, amikről semmiféle elszámolással nem tartoznak sehova, az a profit része.

A diktálósoknál ezt nem tudják megtenni, ezért kellett a jelleggörbe.

A diktálósnak volt még egy előnye: aki idénymunkás és csak egy bizonyos időszakban jutott stabilabb bevételhez, az előre diktálhatta és fizethette a gázmennyiséget, hogy az idény végével már sokkal kevesebbet kelljen fizetnie, amikor nincs annyi vagy semennyi munka. Mivel azonban nyáron már a minimális mennyiség után is piaci ár jön, ez a lehetőség is megszűnt.

2022. okt. 6. 08:45
 33/42 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem senki ne fizessen semmit és akkor megnézhetik majd magukat.
2022. okt. 6. 09:04
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

27.

Azért, aki átalányban van és a havi átlaga több, mint az éves 1/12-e, elég lelombozó, hogy piaci árat is tartalmazó részszámlákát kap 20-30 ezer Ft-okkal mostanság itt hónapokig, miközben be sem kapcsolta még a gázt talán. És hiteleztek ti is bőven, mert azt felejted el, hogy ügyesen nyár közepén indult az új rendszer, nem januárral, vagyis plusz befizetéssel kezdtek.

2022. okt. 6. 09:06
 35/42 anonim ***** válasza:

Azért, aki átalányban van és a havi átlaga több, mint az éves 1/12-e

Ezt hogyan kellene érteni?

Az átalány mindig is erről szólt.

De lesz olyan is az évben, amikor a szolgáltató hitelez, mert még nem fizette ki az átalányos az elhasznált mennyiséget.

Most csak hátránya van a diktálásnak.

Nálunk kb. 50 köbméter a havi fogyasztás, melegvíz és főzés.

Amint megtudtam, hogy nyáron ez 15*102+35*747=27 675 forint lesz, azonnal beállítottam az átalányt.

Jó hülye lettem volna diktálni.

2022. okt. 6. 21:46
 36/42 anonim ***** válasza:

35.

Úgy értettem, - csak kimaradt egy fontos szó, - hogy a havi (vagyis az átalány alapját képező) átlaga, több mint az éves kedvezményes árú LIMIT 1/12-e. Tehát, aki úgy átalányozik, hogy ő éves szinten az átlagfogyasztás (63 645MJ) feletti fogyasztó. Szóval nála azért elég frusztráló lehet, hogy adott esetben idáig 0 m3-t fogyasztott el ugyan, de ezért már piaci árat is gomboltak le róla, 2x is, mondjuk idáig 2x150 köbméterrel.

És egy biztos: augusztusban, meg még eséllyel 1-2 hónapig minden diktálós kevesebbet fizet, mint az átalányozók. Télen meg persze majd többet, de a végeredmény ugyanaz lesz, de akkor is a diktálós indul "pénzelőnnyel", mert ti már most is hiteleztek.

2022. okt. 6. 22:00
 37/42 anonim ***** válasza:
Én nem, fűtésre nem használom!
2022. okt. 6. 22:09
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

Azt tényleg jelezni kell az MVM-nek ha valaki gázt használ a fürdéshez a mosogatáshoz tehát a vízmelegítéshez is?

Igen, mert Magyarország a besúgók hazája.

2022. okt. 12. 17:05
 39/42 anonim ***** válasza:
100%
38# elég ha a mosogató fölött jelented hangosan, a füles eljut a megfelelő parancsnokságra.
2022. okt. 12. 17:48
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Én a minap állíttattam át vegyes felhasználásra mert valami gyökér tévesen csak fűtésre rakott minket, és nem volt kedvem emelt árat fizetni. Bemész a szolgáltatóhoz, elmondod és átállítják. 3 dolgot elintéztem 10 perc alatt egy sorszámmal.
2022. okt. 16. 20:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!