Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Megkaptam a gázszámlát, 37...

Megkaptam a gázszámlát, 37 köbméter 24 ezer?

Figyelt kérdés
Augusztustól szeptemberig elfogyott 37 köbméter a főzés, bojler miatt és ez rezsicsökkentve 24 ezer? Mi lesz ha fűteni kell? Akkora gázár van, hogy óvatosan fűtve is 100 ezren felül kell majd fizetni és erre mit mondd majd a Szilárd? Odafigyelnek az emberekre? Így figyelnek, hogy hétszeres áron használhatjuk a gázt.
2022. szept. 27. 20:52
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Valami olyasmi van a háttérben, hogy a gázszerződésetekben az szerepel, hogy csak fűtésre használtok gázt. Persze ez szerződéskötéskor lényegtelen infó volt, most valamiért fontos lett. És kitalálták, hogy augusuztusban senki se fűt, így a fűtési jelleggörbe 0 m3... afelett piaci ár..
2022. szept. 27. 21:43
 12/38 A kérdező kommentje:
Én még nem értem ezt az elszámolási rendszert, de azt tudom hogy télen nagy számlákat fogok kapni akkor is ha nem fogok gázzal fűteni.
2022. szept. 27. 21:44
 13/38 anonim ***** válasza:
81%
Diktálós voltam. 6 ezret fizettem, és nyáron csak a gáztűzhely ment. Bementem, és váltottam átalánydíjra. Havi 120 köbméter 13 ezer. Ez lefedi az éves fogyasztást.
2022. szept. 27. 21:45
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Miért kapnál télen nagy számlákat. Ahogyan írták. Jelleggörbe, és szerződés mire használod a gázt. Nálam is fűtés szerepel. Ezért lett magasabb a számlám. Váltottam átalánydíjra, és fixen fizetek.
2022. szept. 27. 21:47
 15/38 anonim ***** válasza:
33%

Most háborog a fél ország.Április 3.án meg a Fideszt éltették.

Elhitték a Viktornak,mi megvédjük a rezsit.Most azzal érvelnek ,nyugaton duplájára emelték a gázt,akkor itt a 7x e mégis hány % ?

2022. szept. 27. 21:59
 16/38 A kérdező kommentje:
Amikor átalányt fizettem, akkor is olyan számlákat kaptam amit el se fűtöttem. Azóta vagyok diktálóson, mert ők hasraütés után gondolták ki mekkora számlákat küldjenek és kijött egyszer 170 ezer, de közben nem volt fogyasztás. Akkor mondtam hogy soha többet, diktálok a valós gázóra állás alapján.
2022. szept. 27. 21:59
 17/38 A kérdező kommentje:
#15, szavazni se mentem, én sose szerettem ov-t. Nekik a dupla 7x-es árat jelent.
2022. szept. 27. 22:01
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
16. Ne legyél már ilyen értetlen. Leírták többször, hogy az átalányt a korábbi éves fogyasztásból kalkulálják ki. Hiába nem fogyasztol gázt pl. most télen, mert nem fűtesz, ha egy évvel korábban használtál, akkor az az alapja az átalányodnak. Az meg a te hülyeséged, ha nem rendezted velük, hogy a jogtalanul fizetett pénzed visszakapd. Most meg ha 0 m3-t diktálsz decemberre, akkor annyit fognak kiszámlázni.
2022. szept. 27. 23:45
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
15. Neked az összes fogyasztásod a hétszeresére emelkedett? Vagy neked is, mint mindenkinek 1700 m3-ig változatlan maradt a gáz ára?
2022. szept. 27. 23:50
 20/38 mindentudó99 ***** válasza:
70%
Az a baj veled kérdező mint sok más emberrel hogy már szeptember vége van de még mindíg halvány fogalmad nincs az egész elszámolásról pedig lett volna idő hogy átrágd magad rajta. Hogy mit jelent átalányosnak és mit jelent havi diktálósnak lenni. Fogalmad nincs arról mi az a jelleggörbe pedig tele vele a net. Százszor le lett írva elmagyarázva. Akinek ennyire nincs semmiről fogalma be kell sétálni a szolgáltatóhoz. Teljesen egxszerű jelleggörbe van. Agusztusra 15 m3 kedvezményes gàz van az a fölötti piaci ár ezért ennyi számlád. Annyi lett volna a dolgod hogy agusztusra 15 m3 -ert diktálsz. Es akkor nincs ez. Most már így jártàl. A következő hónapban mar a jelleggörbének megfelelő mennyiséget diktàld. Kb 30 m3 szeptemberre de a neten megtalálod. Nem az általányosok se kapnak százezres számlákat. Csak oda kell figyelni és intézni. Én a havi 144 m3 ert kértem átalànyba. Es annyit is kaook 15000 es számlák jönnek
2022. szept. 28. 02:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!