Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Intézhet-e telefonon, online...

Intézhet-e telefonon, online ügyeket a feleség/férj, ha a másik házastárs nevén vannak a közüzemi számlák, előfizetések?

Figyelt kérdés
A lakás közös tulajdonban van. Az egyik telefonos szolgáltató munkatársát vártuk egy adott időpontban, de ő a jelzett napon nem jelent meg, nem értesített, hogy bocsi, de ma nem érek oda. Ezek után, mint feleség próbáltam az ügyfélszolgálaton érdeklődni, miután beazonosítottuk az előfizetőt, a férjem személyes adatai és az előfizetés adatai alapján, közölte az ügyintéző, hogy sem azt nem mondja meg nekem, hogy a miért nem jött ki a megadott időpontban a munkatárs, sem azt , hogy mi a következő időpont, amikor ki tud jönni. A kérdésem az , hogy ez így teljesen rendben van, korrekt eljárás volt? Mindig, minden ilyen ügyet én intézek, még sosem fordult elő, hogy telefonon ne tudtam volna elintézni az adott problémát.
2022. szept. 27. 07:47
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Nincs rendben . Túlzás az adatvédelem. Személyesen, mikor bemutatod a lakcímkártyádat, személyidet, köteles tájékoztatni.
2022. szept. 27. 07:53
 2/6 anonim ***** válasza:
86%
Szolgáltató válogatja. Én sok helyen tapasztaltam hasonlót, inkább az a kivetel, ha más névében el tudok intézni bármit is.
2022. szept. 27. 08:07
 3/6 anonim ***** válasza:
28%

Több okból jogos.

Elöször is telefonon nem lehet ügyintézni, mert annak nem marad nyoma. Személyesen, levélben vagy email-ben lehetséges csak.

Másodszor telefonon bárki kiadhatja magát másnak, ha nem zárnák ki ezt a lehetöséget, bárki intézkedhetne mások helyett és adott esetben kon´moly károkat okozhatna.

2022. szept. 27. 08:40
 4/6 anonim ***** válasza:
52%

Utolsó.

Nem a telefonnal volt a baj, hanem az, hogy nem a férj volt.

Én simán azt mondtam volna, hogy én vagyok az.

A mai beteg világban nem dönthetik el hang alapján, hogy milyen nemű valaki.

2022. szept. 27. 08:47
 5/6 A kérdező kommentje:
3# Légyszi legalább olvasd már el amit írtam! Vártuk a technikai munkatársat, aki annyit nem böfögött ide, hogy bocs de ma nem tudok menni. Ezek után még én hivogattam őket, hogy mégis hol a p-be vannak, merthogy szabit vettem ki. Nem mellesleg, olyan adatokat is megadtam, amit más erőssen kétlem, hogy tudna. Azért köszi a választ! ;/
2022. szept. 27. 08:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Digi? Velük volt ilyen gondom. Meghatalmazás kellett hasonló felállásban.
2022. szept. 27. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!