Miért számolták piaci áron?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Aki tud legyen szives segitsen ! 30 köbméter gáz diktáltunk ebbe a hónapban! Ennek az ára 4500ft korul lenne, akkor hogy lett ez 22000 ft? Miért piaci áron számolták el? Nemertem! Hiszen az éves 1729 keretet most kezdtuk! Pedig megvan adva a jelgörbe szeptemberre 30m³ adnak, októberre 101m³, akkor majd oktobérben is igylesz hogy 13000 ezer helyett kapok piaci áron 74000ftos számlát? Köszi a Orbánnak meg a Lölönek rablo banda2022. szept. 20. 12:37
1/14 anonim válasza:
Valószínüleg egy korábbi fogyasztás is benne van, nem pedig "piaci ár"
2/14 anonim válasza:
Gondolom az augusztusit fizettétek most és biztos túlléptétek az adott hónapra meghatározott mennyiséget. 10-15m³
3/14 A kérdező kommentje:
Agusztusba 10m³ adtam le szeptemberben 30m³at. Agugusztusit szeptember 6an fizettem be. Ez meg a Szeptembwri.. megy a rablas brusszel nem ad penzt a tolvaj orbaneknak es most rajtunk huzza be
2022. szept. 20. 12:58
4/14 anonim válasza:
Ha kicsit vissza olvasnál és nem pattognál akkor látnád, hogy elég sokan jártak úgy, hogy nem jó számlát kaptak ezek mind azok akik diktálósak. Valami olyasmit olvastam, hogy nem mind1 mire van szerződésed, fizess általányt, akkor ez nincs, tudom azt se akarsz mert biztos hazudnak és ellopják a pénzed.
5/14 anonim válasza:
Mivel még szept. 20-a van, a teljes szeptemberi fogyasztásról nem kaphattál számlát.
Hányadikán diktáltál? A száméán részleteze van, hogy mennyit számoltak augusztusra, ott számolhattak többet, mint 15 m3.
Az éves leolvasás után lépj át átalányra, mert minden hónapban lehetnek ilyen problémák, amit jó esetben jövőre térítenek vissza.
6/14 anonim válasza:
fél havi augusztus 7,5 m3
fel havi szeptember 15 m3
22,5 m3 , ha 30-at diktáltál, sokat diktáltál.
miért akarsz diktálni?
ha csak fütős vagy, akkor 0 helyett 30 pluszt diktáltál.
7/14 anonim válasza:
"tolvaj orbaneknak"
ha nem győtek volna, akkor most minden m3 1000.- Ft lenne, az első 1729 m3 is.
"a rezsi csökkentés vicc, nem kell" balmondás
8/14 anonim válasza:
Én is arra tudok tippelni, amit a 4-es is mond, hogy nem mindegy mire van szerződésed. Számít a felhasználás módja: fűtésre jár a jelleggörbe szerinti csökkentett ár, főzésre, vízmelegítésre, fürdésre stb. ilyesmire nem jár. Gondolom, mivel augusztusban még nem kellett fűteni, így a gáz felhasználás módja nem fűtés volt, hanem főzés, fürdés, vízmelegítés stb. Ezért kedvezmény nélkül kiszámlázták az egészet piaci áron. (30x747=22.410 Ft, kb az az összeg, mint amennyit te is írtál.) Fűtési célú felhasználásra jár a jelleggörbe szerinti mennyiség kedvezményes áron. Valami olyasmit olvastam itt a gyk-n korábbi kommentekben, hogy be kell menni az ügyfélszolgálatra szerződést módosítani, hogy csak fűtési célra kéred a gázt. De ennek nem tudom a menetét, csak ezt írták itt páran korábban. Meg azt, hogy ha a havi diktálásról átállsz az átalányra, akkor is megszűnik ez a gond. Állítólag a diktálósokat fingatják, hogy mindenki átálljon éves átalányra, így egyenletesen érkezik a bevétel az MVM-nek télen-nyáron. Szóval szerződésmódosítás a gáz felhasználási módjáról vagy átalány a diktálás helyett. Ezeknek járj utána.
9/14 anonim válasza:
Ezerszer leírtuk már, hogy átalányt kell fizetni!
10/14 anonim válasza:
Látom sok itt a narancsimádó 🤨🤔😶
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!