Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Eddig azt hittem, hogy értem...

Eddig azt hittem, hogy értem a rezsiemeléses villanyszámlát, de tegnap megjött az enyém is és nem 2x-es szorzóval számolták a 210 Kwh felettit. Mi ez a 6x-os szorzó?

Figyelt kérdés

2022. szept. 18. 17:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

10# akkor add össze, szorozd be áfával

a múlt havid hogy nézett ki?

2022. szept. 18. 21:36
 12/27 anonim ***** válasza:
50%

8#

eddig 5000.- volt a befizetni valód, most meg 35000.- ???

"eztet" jelenti a 7x

2022. szept. 18. 21:39
 13/27 anonim ***** válasza:
53%
... a 7x a gáznál lesz.
2022. szept. 18. 21:40
 14/27 NTBS ***** válasza:
Nem tudom az enyém összértéke nem sokkal nőtt.
2022. szept. 18. 21:52
 15/27 A kérdező kommentje:

"Én nem tudom miről beszélsz!

Talán 30 éve volt 5 Ft a villany."

Talán nézzed mag a saját villanyszámládat is!

Mond, hogy a tiéden más szorzószámok szerepelnek, a "nettó egységár és mértékegység" rubrikában??!

Várom a szíves válaszodat meg azokét is akik szerint -a mostani villanyszámlájukon- nem ezek az árak vannak.

2022. szept. 19. 09:18
 16/27 anonim ***** válasza:

Természetesen megnéztem volna, nem is kellene mondanod, de az augusztusit még nem kaptam meg. De sokra azzal nem mennél amúgy sem, mert 5800 átalányt fizetek.

2022. szept. 19. 09:37
 17/27 A kérdező kommentje:

Akkor itt van a -hivatalos- országos táblázat, nem csak 5 Ft, hanem még 4,30 Ft is van de szolgáltatónként ezt is változik.

(Most találtam meg.)

[link]

2022. szept. 19. 10:04
 18/27 A kérdező kommentje:

16

Én sem a végösszeget vitattam, a csekket természetesen már át is utaltam.

Csak elgondolkodtattak ezek a szorzószámok.

Amúgy fentebb már valaki írta -akit jól lepontoztatok amúgy-, hogy az áramdíj ilyen mérvű lecsökkentésének köze lehet a napelemekhez, amivel én teljesen egyetértek.

Az is teljesen véletlen, hogy M.L. Titász megvásárlása után változtatták meg, hogy megnöveljék a cége bevételét. (De ez már politika, amibe már nem mennék bele.)

2022. szept. 19. 10:20
 19/27 anonim ***** válasza:
Kérdező, az enyém is ilyen. De forintra pontosan annyit kell fizetnem, amit előtte magamnak számoltam. Te az összesvissza leosztott csupasz energiaárat nézed, mellette az elosztói és ilyen-olyan díj az ami kihozza a végeredményt. Ami átlag alatt 30valamennyi forint, átlag felett meg 70.
2022. szept. 19. 12:08
 20/27 anonim ***** válasza:

Teljesen világosan és egyértelműen prezentáltam neked a 6-os válaszomban, linkkel alátámasztva a hivatalos, érvényes Ft/kWh árakat, amik a cirfandlik és sallangok rátelepítése után lesz.

Ezek ugyanazok az egységárak, amiket eddig is fizettél. A változás annyi, hogyha túlléped a keretet, a keret feletti rész duplázódik.

Nem olyan bonyolult ez!… még ha a számla kibogozhatatlan is egy földi halandónak, mert a villanyszámlák jellemzője mindig is ez volt.

2022. szept. 19. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!