Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Olajradiátor fogyasztása?

Olajradiátor fogyasztása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy 22nm-es szobát szeretnénk kifűteni télen olajradiátorral. Star-Light YOH13B Gépet néztük ki mert meglepően sok pozitív visszajelzést találtam róla. A kérdésem, hogy maxon ( tudom, hogy nem kell maxon nyomatni ) de mennyit fogyaszt? 2 kw / óra?

Ha valakinek van esetleg más olajradiátorra az is ajánlhat. Köszi

2022. szept. 16. 01:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Mobil klíma egy drága átverés.

Ketesni kell másik klímás céget!

Öcsémék pár hét alatt beszerelik.

2022. szept. 17. 09:21
 12/20 nemaRendőrség ***** válasza:
64%
Nekem tegnap volt kint a klímás felmérni a lakást. Küld ajánlatot, ha elfogadjuk 1-2 héten belül már fel is rakja
2022. szept. 17. 14:56
 13/20 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy milyen termék vagy gyártó, akár egy főzőlap vagy villanysütő is lehet, a kW mindig a teljesítményt jelenti, mert ez egyszerű fizika. Ezt beszorozva az idővel megkapod a villamos áram munkáját amit fizetsz.

Két megjegyzés:

1.Olajradiátornál ha 2kW-ot állítasz be, at nem azt jelenti hogy folyamatosan üzemel, miután ki-be kapcsol épp ahogy pl. egy vasaló, olyannyira hogy kb. a bimetálszalagos megoldás kb. ugyanaz...

Hogy milyen gyakran és mennyi időre kapcsol be az meg erősen függ az épület hőszigetelésétől, ill. pontosabban attól hogy a környezeti levegő mennyi idő alatt hűl vissza annyira, hogy a készülék ismét bekapcsolódjék.

2.A mobil klíma kb. minden csak nem gazdaságos pont amiatt hogy az a vastag kb. 15-20cm átmérőjű gégecsőn nem nagyon vihető úgy ki hogy mellette ne legyen hőátvitel. Klímának használva nyáron szódával még el is megy, de garantáltan energiapazarló. Fűtés esetén a benti és a kinti hőmérsékletkülönbség jelentősen nagyobb lehet mint nyáron klímaként való használatnál, így az evvel a hőmérsékletkülönbséggel arányos veszteség is többszörös fűtés esetén.

A fentiekből fakadóan a fenti szint lezárásár jónak vélem, hosszabb távon pedig az épület korszerűsítése indokolt (szigetelés, nyílászárók cseréje, stb.). Továbbá megfontolandó egy kandalló beépítése is pl. a nappaliba, így az épület hőigénye részben fatüzeléssel fedezhető. Ha a korszerűsítésre nincs keret hosszabb távon, vagy az épület nagysága eleve kihasználatlan, érdemes elcserélni kisebbre.

2022. szept. 17. 23:22
 14/20 anonim ***** válasza:
A mobilklímával biztosan tudnál fűteni is? Én eddig csak hűtésre való mobilklímával találkoztam. Ha találkoztál hűtő-fűtővel, másold már ide a linkjét.
2022. szept. 18. 07:46
 15/20 A kérdező kommentje:

13-as koszonom a valaszod!

14-es nyílván találkoztam ha vettem :D [link]

Ment a zöld mindenkinek

2022. szept. 19. 01:34
 16/20 anonim ***** válasza:
#15 Ez a készülék nemhogy energiapazarló, még marha zajos is.
2022. szept. 19. 09:57
 17/20 nemaRendőrség ***** válasza:

@16

Scop 2.5 körül fűt, az nem olyan rossz igazából

2022. szept. 19. 12:41
 18/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, hányan laktok abban a házban ? Ha a felső szintet lezarjátok, nem sínyli meg a fűtés rendszer ? Mi is ilyesmin gondolkodunk amúgy.
2022. szept. 23. 21:19
 19/20 anonim ***** válasza:
Temperálni akkor is kell!
2022. szept. 24. 09:33
 20/20 A kérdező kommentje:

18-as

Csak ketten :)

2022. szept. 28. 03:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!