Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mennyibe kerülne olajradiátorr...

Mennyibe kerülne olajradiátorral fűteni egy szobát?

Figyelt kérdés

Egy 14,4m2-es (41m3)-es szobát kellene fűteni éjszaka 10órát. A szoba eleve 22-23C hőmérsékletű és ezt kellene megtartania. Vastag, de rossz minőségű fal és 10cm vastag hőszigetelés van, illetve szomszédos szobák.

Van egy 1kw-os és 2kw-os olajradiátor, lenne-e különbség a kettő áramfogyasztásában vagy az 1kw-os pont kétszer annyit menne és így ugyanolyan árban lenne?

A szolgáltató áramdíja 37,15ft/kwh, de mivel nem tudom pontosan mennyi ideig megy nem tudom kiszámolni mennyibe kerül.

Ha jól számolok átlag 500watt teljesítménnyel 5600-ba kerülne, de ha 1000wattal megy akkor 11200-ba.

2015. okt. 19. 11:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Olajradiátor szerintem hülyeség. Sokat eszik, de nem érződik úgy.

Ha nekem kellene, akkor ventillátorost venném. Igaz, van hangja, de jobban fűt.

Mi tavaly azzal fűtöttünk be egy szobát. Nincs szigetelés, régi panellakás. Felettünk a tető. :D

Simán hozta a 20-24 fokot. Télen.

2015. okt. 19. 11:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Mivel ott aludnék, ezért hangos eszköz nem jöhet szóba. Na meg nem hiszem hogy sokkal kevesebbet fogyasztana.
2015. okt. 19. 12:11
 3/6 anonim ***** válasza:
67%

Kösz hogy segíthetek.. Bakker,

Nem, nem fogyaszt keveset, de hatékonyabb.

Neked se mindegy, hogy fogyaszt mint állat, és van 15 fok. Vagy fogyaszt mint állat, és van 25. Ugye?

Ott aludtunk mi is, nem zavaró a hangja.

2015. okt. 19. 12:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem is válaszoltál a kérdésre.
2015. okt. 19. 12:50
 5/6 anonim ***** válasza:
70%

Analfabétának nem is érdemes válaszolni, a reakciója úgy sem függ a válasz tartalmától.

Igen, jó lesz az olajradiátor, és nem fog kerülni semmibe. Ezt akartad hallani? Örüljél...

2015. okt. 19. 13:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Jó nagy gyökér vagy 5-ös.
2015. okt. 19. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!