Mi az oka annak, hogy a H-tarifás mérő beépítésekor mérőhelyet kell szabványosítani?
Több százezres kiadás, amit semmi sem indokol. Vezeték cserék, mérőszekrény csere, stb. stb. Ha a meglévő hálózat elbírja a klímát (és 10 A alatti főbiztosítóval szerelt lakás nem sok van már) akkor miért nem elég egy hitelesített almérő, ami mérné a klíma fogyasztását, majd a szolgáltató kivonja a főmérő által mért mennyiségből, és külön elszámolja?
Ennek fizikai akadálya nincs, kivonni egy általános iskola alsó tagozatos diákja is tud.
Nem akarok hülyeséget írni, de logikusnak azt tartanám, hogy a 60 A-t mivel már megvan, újra oszthatod. De ezt villanyszerelő/szolgáltató tudná pontosan megmondani.
Ha minden áramról megy, akkor szerintem nálad is hasonló felállás lenne jó, mint nálam. 32A a normál nappalira, a melegvíz gondolom most is vezérelten (éjszakai) van, mellé pedig mehetne a H-tarifa. Esetleg arra kellene pár amper bővítést kérni annak függvényében, amit kiszámolnak rá. Ha úgy jönne ki mint nálam, akkor ez neked 8A-t jelentene, ami kb. 40 ezer Ft.
A villanyszerelő díja változó lehet, egyrészt attól, hogy ki csinálja, másrészt attól, hogy mit kell még megcsinálni/átalakítani?
Szerintem mindenképpen kérj ajánlatot, akár több szerelőtől is. Én úgy álltam neki, hogy kerestem regisztrált szerelőt. Őket itt találod, miután megadod a lakhelyed: [link] Ők már pontosabb ajánlatot tudnak adni, ötleteket tudnak mondani arra, hogy mit hogyan lenne érdemes csinálnod. Nekik megbízást is tudsz adni, vagyis a kivitelezésen túl az egész ügyintézést is elvégzik helyetted.
Úgyhogy ha rám hallgatsz, mindenképpen kérsz legalább ajánlatot, de ekkora fogyasztásnál úgy gondolom, hogy rövid időn belül visszahozná az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!