Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mi az oka annak, hogy a...

Mi az oka annak, hogy a H-tarifás mérő beépítésekor mérőhelyet kell szabványosítani?

Figyelt kérdés

Több százezres kiadás, amit semmi sem indokol. Vezeték cserék, mérőszekrény csere, stb. stb. Ha a meglévő hálózat elbírja a klímát (és 10 A alatti főbiztosítóval szerelt lakás nem sok van már) akkor miért nem elég egy hitelesített almérő, ami mérné a klíma fogyasztását, majd a szolgáltató kivonja a főmérő által mért mennyiségből, és külön elszámolja?

Ennek fizikai akadálya nincs, kivonni egy általános iskola alsó tagozatos diákja is tud.

2022. szept. 5. 19:13
1 2 3
 21/21 anonim válasza:

Nem akarok hülyeséget írni, de logikusnak azt tartanám, hogy a 60 A-t mivel már megvan, újra oszthatod. De ezt villanyszerelő/szolgáltató tudná pontosan megmondani.

Ha minden áramról megy, akkor szerintem nálad is hasonló felállás lenne jó, mint nálam. 32A a normál nappalira, a melegvíz gondolom most is vezérelten (éjszakai) van, mellé pedig mehetne a H-tarifa. Esetleg arra kellene pár amper bővítést kérni annak függvényében, amit kiszámolnak rá. Ha úgy jönne ki mint nálam, akkor ez neked 8A-t jelentene, ami kb. 40 ezer Ft.

A villanyszerelő díja változó lehet, egyrészt attól, hogy ki csinálja, másrészt attól, hogy mit kell még megcsinálni/átalakítani?

Szerintem mindenképpen kérj ajánlatot, akár több szerelőtől is. Én úgy álltam neki, hogy kerestem regisztrált szerelőt. Őket itt találod, miután megadod a lakhelyed: [link] Ők már pontosabb ajánlatot tudnak adni, ötleteket tudnak mondani arra, hogy mit hogyan lenne érdemes csinálnod. Nekik megbízást is tudsz adni, vagyis a kivitelezésen túl az egész ügyintézést is elvégzik helyetted.

Úgyhogy ha rám hallgatsz, mindenképpen kérsz legalább ajánlatot, de ekkora fogyasztásnál úgy gondolom, hogy rövid időn belül visszahozná az árát.

2022. okt. 19. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!