Mi az oka annak, hogy a H-tarifás mérő beépítésekor mérőhelyet kell szabványosítani?
Több százezres kiadás, amit semmi sem indokol. Vezeték cserék, mérőszekrény csere, stb. stb. Ha a meglévő hálózat elbírja a klímát (és 10 A alatti főbiztosítóval szerelt lakás nem sok van már) akkor miért nem elég egy hitelesített almérő, ami mérné a klíma fogyasztását, majd a szolgáltató kivonja a főmérő által mért mennyiségből, és külön elszámolja?
Ennek fizikai akadálya nincs, kivonni egy általános iskola alsó tagozatos diákja is tud.
10:
Tény és való, hogy rengeteg a régi és kókány módon kivitelezett mérőhely, amit ki kellene cserélni azok miatt az okok miatt amit leírtál. Ez rendben is lenne, ha nem kerülne horribilis összegbe az új beépítése.
Egyébként nagyon sok olyan régi szerelés van, ami teljesen jól lett kivitelezve, teszi a dolgát a mai napig, de szükség esetén a kötőelemek is cserélhetőek, mint ahogy a mért oldalon wago-ra cseréltem az összes korábbi illesztést, ahol pedig alu vezetékezés van, megfelelő pasztával is kitöltöttem...
Ja és szigetelésvizsgálóval is ellenőriztem.
Akinek olyan állapotú a hálózata akár a házban, akár a mérőhelyen, hogy leégjen, nem biztos, hogy a klímától fog leégni, vannak nagyobb fogyasztók is, pl. bojler, sütő, stb.
Ez meg legyen a fogyasztó felelőssége.
A faszekrény valóban nem a legszerencsésebb, annak még érthető is lenne a kötelező cseréje pl. lemezre, vagy alu tokozatra.
Nekem a 2000-ben beépített műanyag szekrényt kellene lecseréltetnem közel ugyanolyan műanyagra, mert nem két mérőhelyes. Ennek mi értelme?
Ordas lehúzás ez is.
Én is gondolkodom a H-tarifán, de nem szabványos a villanyórám. Tényleg milliós nagyságrend? Már attól is elment a kedvem, hogy kihívjak egy szakit, hogy adjon ajánlatot.
nekem 4 klímám van, mennyi idő alatt térül meg ha 1millió+ kiadás? Marhasokára.
Ez idén tavasz vége, nyár eleje volt. A H-tarifára a készülékek adatlapja alapján határozzák meg, hogy hány A-t kell igényelned. Ha a 60A-re szükséged van továbbra is a meglevő hálózaton, akkor a H-tarifára kell igényelned a kiszámolt mennyiséget. Nekem 3 klímára jött ki a 20A. Amperenként 3900 Ft+áfa (volt) a díja, tehát számolhatjuk durván 5000 forinttal. 20A esetén ez kb 100 ezer Ft. Az egy jó kérdés, hogy ha a jelenlegi hálózatodon nincs szükséged a 60A-re, akkor levonathatod-e belőle?
Én úgy számoltam, hogy nálam a 3 klímánál már megéri. De attól függ, hogy mennyit szeretnéd használni őket. Kiegészítő fűtésként vagy elsődlegesként?
Abszolút nincs szükségem 60 amperre, az előző lakó tartott állatokat és erről ment a komplett istálló fűtése, nekem nincsenek, csak a háztartásbeli dolgok.
Elsődleges fűtésnek használjuk, mindenünk villany, a melegvíz is, sütő is, így most a új rezsiáron 52.000 Ft az átalányom. Viszont nyáron is mentek rendesen a klímák, emelen meleg van, arra meg nincs H. Szigetelés még elég rossz, most jön az új bejárati ajtó is, szóval haladunk.
Kérdés hogy havi 15-20.000 spórolásért megéri-e ebbe belevágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!