H-tarifa beépítése mennyiből jönne ki?
Mérőhelyet kell szabványosítani, ehhez én venném meg a két mérőórás szekrényt, és a mért oldali (vagyis a klímákhoz vezető) kábeleket. Ilyen esetben mennyit kér általában egy regisztrált szerelő?
A két klímának 10-10 amper kellene, így azt külön meg kell fizetni mint hálózatbővítést?
A 2 klímát külön kismegszakítókra kell kötni nem?
Egyébként ilyen esetben 2 mérőórás szekrény kell, vagy lehet 1-1 mérőórás is? Így olcsóbb lenne.
Undorító, adminisztratív kiadás az egész, bőven elég lenne egy hitelesített almérő technikailag, amit egyszerűen kivonnának a főmérő által mért értékből...
Családi ház?
Az új földbe ásható szekrény 400000ft. Plussz amperonként úgy 4000-4500ft. Plussz a kábeleid házba és a szerelő díja. Plussz szekrénybe a cuccok.
Úgy 1milla. Szolgáltató ként változnak a dolgok. Van ahol telekhatárra teszik a szekrényt ..
A szolgáltatódnál letöltöd a reg szerelő listát, oszt felhívod őket. Elég jól besaccolják az árat neked. Viszont minden állati drága lett, kapaszkodj meg jól!
Néhány százezer már a múlté.
- Két fűtőklíma szinte biztos, hogy nem üzemel el 16A-ról!
- A mérőóraszekrény jelenleg hiánycikk, különösen a két mérőórás, ugyanis most mindenki igényli vagy a H tarifát vagy a vezérelt áramot a bojlernek, verekedni kell érte!
- Hogy földbeásható szekrény szükséges-e, azt valóban a szolgáltató dönti el, kár annak költségét megadni válaszként a kérdésre, mivel nem tudjuk milyen területen van a kérdező!
- Lehet két mérőóraszekrényt is betenni, de olcsóbb biztos, hogy nem lesz, ugyanis ebben az esetben egy fogadót is be kell építeni a két szekrény alá.
- 1x32A jár ingyen minden ügyfél számára, ami efelett van, legyen szó akár szimplán amperbővítésről vagy H tarifáról, B tarifáról, azt meg kell vásárolni, amperenként 4000-4500Ft-ért!
- Nem lesz olcsóbb a történet, ha magad vásárolod meg az anyagot, nem értem miért gondolják azt sokan, hogy azzal, hogy bruttó áron vásárolják az anyagot, olcsóbb tud lenni, mint ha a szerelő nettó kedvezményes áron vásárolja az anyagot a munkavégzéshez!
- A regisztrált szerelő csak a mérőóraszekrényt építi be, továbbá H tarifánál a mérőórától elmenő mért vezetéket és a biztosítéktáblát szereli fel maximum, ugyanis idáig az Ő sara, ha valami nincs rendben. A szolgáltatónak ennyi elvárása lehet, hogy az elmenő mért vezeték előírt keresztmetszetű legyen és érkezzen az egy (H tarifa esetén) külön elosztóba, ahol be legyen kötve. Onnan a klímák megtáplálását már sok esetben villanyszerelő végzi, ezt a reg.szerelők nem feltétlenül vállalják el!
Két fűtőklíma bőven elüzemel 16A-ról (nem H-n).
Tavaly kötöttek be hozzám 4 db klímát, (2,8-2,8-3,8-3,8 kw).
Párosával van bekötve, egy 2,8 és egy 3,8-as klíma van egy B13 kismegszakítón, majd mégegyszer ugyanez egy másik kismegszakítón.
Tökéletesen le van írva a klíma dokumentációjába a maximális áramfelvétel.
Összesen 60 amperes a hálózatom, szóval lett volna mód más variációra is.
A 3.5-es klímám még nem vett fel 8 A-nál többet. De ez is -10 fokban volt, 32 °C-ra állítva egy próba kedvéért.
A 16 A bőven elég lenne a két gépnek szerintem.
A mért oldali szereléseket meg tudom csinálni én is, ez a szakmám.:)
Illetve az egészet meg tudnám oldani, a regisztrált szerelőnek csak a fogyasztásmérőt kellene beletennie, rákötni a méretlen oldalon, és leplombálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!