Az elektromos autókban levő akkumulátor gyártása, "megsemmisítése" semmilyen szinten nem környezetbarát.
Aki meg az olcsó áramos töltésre aplellált, nos, csak idén megduplázódott az ára.
És januártól ismét emelkedhet.
Szerintem ez egy zsákutca. Meglepődnék, ha az emberek jelentős részét át tudnák ezzel verni.
2022. aug. 27. 15:35
12/19 A kérdező kommentje:
Lazán kapcsolódik a témához, de egy most túlságosan radikálisnak tűnő, de hosszútávon hasznos lépés lenne a tömegközlekedés fejlesztése és (esetleg valamilyen feltételekkel) ingyenessé tétele.
2022. aug. 27. 16:02
13/19 anonim válasza:
Jó ötlet. Nem tudom már, hogy melyik országban vezették be régebben - valamelyik északiban?-, hogy a forgalmi felmutatásával ingyenesen lehetett a tömegközlekedési járművökön utazni.
2022. aug. 27. 16:06
14/19 anonim válasza:
Csak tavaly meg idén 135 km vasútat villamosított a kormány. Ha már tömegközlekedés fejlesztése..
Ingyenessé nem tudom, miért kellene tenni.
Ingyen semmi nincs. Ha az állam fizeti, akkor az azt jelenti, hogy az összes ember fizeti. Logikusabb, hogy fizesse az, aki használja.
2022. aug. 27. 16:09
15/19 anonim válasza:
A tömegközlekedésnek nem az ára a legszűkebb keresztmetszet. Amíg ugyanaz az út időben többszöröse tömegközlekedéssel, mint autóval, addig az emberek nem fognak tömegközlekedni. Itt Nógrád megyében például nem ritka, hogy 30-40 km-re lévő településekre busszal 2-3 óra alatt jutsz el az átszállások miatt, míg autóval értelemszerűen fél óra alatt ott vagy. Vagy az sem normális, hogy Budapestről pl. az Őrségbe 6-8 óra alatt lehet lejutni. Nyugatabbra ekkora távolság nem több 2-3 óránál.
2022. aug. 27. 16:16
16/19 anonim válasza:
Ingyenessé azért lenne célszerű tenni, mert hátha többen letennék a kocsit és nem egyszemélyben meresztenék benne a feneküket csúcsidőben.
Másfelől meg - és ezt most olvastam - rengeteg nyugdíjas csinálja azt (nekik ugye tényleg minden jármű ingyenes)-, hogy télen reggelente felülnek a buszra, viszik a kis szendvicsüket, elbuszoznak egy meleg plázáig, ott eltötyörögnek egész nap, este meg ugyanez, csak visszafelé. Ilyen módon spórolnak a fűtéssel. Állítólag sokukat már látásból megismerik a sofőrök. Nincs ez rendben, hogy szegények erre kényszerülnek, na de az sem, hogy ezt az egész ország finanszírozza.
2022. aug. 27. 16:23
17/19 anonim válasza:
Szerintem a vasutfejlesztésben óriási potenciál lehetne. Ld. gyorsvasutak pl. japánban. Menetidőben veri az autós közlekedést. Plusz teherszállítás szempontjából is gazdaságos lehetne a vasut.
2022. aug. 27. 20:41
18/19 everlight válasza:
Éppen elég büdös mosdatlan ember van az országban.
2022. aug. 29. 13:52
19/19 anonim válasza:
A tömegközlekedés fejlesztése szerintem is nagyon hasznos. A mostani időkben pedig főleg az.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!