A rezsiemeléskor a vízfogyasztásra miért nem gondoltak?
Mert nincs vízhiány. Teljes mértékben önellátó víz terén Magyarország.
Gázból és áramból többet használunk, mint amennyit elő tudunk állítani. (legalábbis addig, amíg meg nem épül Paks2)
A kérdésed jogos. De szerintem azért, mert a víz a élethez szükséges. A gáz és a villany nem.
Én például a távhőről nem hallottam semmit.
Amikor bejelentették az energia árak emelését,akkor több településen vízkorlátozás volt,vagy ép lajtos kocsival vitték.
Szépen nézett volna ki,ha nem lévőt is emelik.
Ne fog elmaradni,mert a vízműveknek is emelkedtek a költségeik.
Előbb-utóbb a víz ára is emelkedik, a villany és gáz ára közvetetten érinti a vizet. Ugye a víz mozgatása, keringetése, ill. a viztisztítási technológiák is igényelnek energiát.
#1-es válaszolóhoz annyit tennék hozzá, sajnos még paks 2 sem elegendő az önellátáshoz. A villamos áramnak jelenleg kb. harmadát külföldről vesszük. Paks 2 kb. 10%-20% lesz teljesítményben nagyob a jelenlegi blokkoknál. A jelenlegi blokkokat pedig folyamatosan lekapcsolják majd. További kérdéseket vet föl, hazánkban hogyan alakul majd az elektromos autók elterjedése a következő 10-15 évben. Komoly aggodalomra adhat okot, hogy már jelenleg is a tulajdonosok az ingyenes/olcsó töltésre apellálnak, megkerülve azt a tényt hogy ezek az autók csak napelemes vagy egyéb megújuló energiarendszerből származó töltés esetén gazdaságosak és környezetbarátak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!