Azt tapasztalom hogy több az áramfogyasztásom mint korábban.Paranoiás vagyok, vagy állhat a háttérben valami mókulás?
Egyedül élek évek óta.Vissza tudom követni az áramfogyasztásom, minden hónapban diktáltam 1-2 nap eltéréssel.És éveken keresztül +-5 kwh -án belül volt a fogyasztásom.Az elmúlt hónapban viszont ennél kb. 6-7 kwh-val pörgött többet az óra.Ami még lehetséges is, ugyanis a szárazság miatt öntöztem a füvet,és a kerti szivattyú jóval többet ment.Az előző hónapban viszont kiugróan több lett a fogyasztásom.Alapból nem fogyasztok sokat, nagyon messze vagyok a meghatározott átlagfogyasztástól.Viszont nem tudom mire vélni, hogy ebben a hónapban kiugróan magas a korábbiakhoz képest...amit átlagban fogyasztok évek óta, ahhoz képest 15 kwh órával mutat több fogyasztást az óra.A mai napon diktáltam be.És biztosan ebben a hónapban kevesebbet öntöztem a füvet,mint az előzőben. Ezek mellett nagyon precíz életet élek, rendszer szerint, ennek is tudható be hogy éveken keresztül látható hogy ugyanannyi a fogyasztásom.És ebben a hónapban sem csináltam semmit másképp,mégis többet mutat az óra!
Mi lehet a logikus magyarázat rá?
Nincs bojlerem.Ledes világításom van mindenhol.De a nyári időszakban szinte villanyt sem kapcsolok!
Az aksik pedig nem fogyasztanak többet töltésnél. Ezt pontosan le tudtam mérni.A porszívót is lecseréltem elektromosról aksisra,és a fűnyírót is hasonlóan.És mindegyiknél a következő hónapokban áramfogyasztás csökkenését tapasztaltam.
Kíváncsi leszek a kövi hónapokban hogy alakul a fogyasztás.
a 10# nehéz kipróbálni.
inkább várok egy hónapot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!