Sokan nem fognak tudni fűteni télen az otthonukban a rezsiemelés miatt, miközben a focipályák füvét fűteni kell az üres stadionokban?
4-es vagyok
Nincs ezzel semmi baj 11-es, mert világosan leírtam, hogy 70 m2-es SZIGETELETLEN házról beszélek, ami nagyjából megfelel egy 140m2-es szigeteltnek, vagy még annál is többnek.
Mi nem vagyunk gazdag emberek, soha nem nyertünk, nem örököltünk, minden fillérért megdolgoztunk, a pénzünk a 2 gyerekünk diplomáztatásába és a lakásaik önerejének megteremtésébe ment, mert fontosnak tartottuk az életük megalapozását.
A házunk nem elhanyagolt, de korszerűsítésére már nem futotta, konvektorokkal fűtünk, 60 éves fa ajtók és ablakok mellett és érdekes, hogy tavaly 1615 m3 volt a gázfogyasztásunk. Igaz, 21-22 foknál nappal, éjjel meg 17-18-nál sosem volt melegebb, de nem is bírjuk alváshoz a fűtött szobát. Télen, nappal a lakásban is nadrágban-pulóverben vagyunk, nem alsóneműben.
Szerintem azért nem lesznek olyan sokan, akik nem fogják tudni kifizetni, sőt alapból nem lesz olyan réteg, akiknek nagyon megugrik a számla, a gond ott van, hogy van egy réteg, akiknek tényleg annyira meg fog ugrani, hogy kifizethetetlen lesz.
De ezek főleg a nagy, szigeteletlen házban élő nyugdíjasok, azok meg nem fognak menni tüntetni, inkább halálra fagynak. Vagy odaköltöznek télre valamelyik gyerekükhöz.
Olyan egyszerű rávágni, hogy adja el, ha nagy és ezzel megoldva!
Ki a fene vesz meg egy olyan házat, aminek már a rezsikrach előtt is havi 100ezer volt a gázszámlája és most esetleg minimum 2-300ezer lenne?
Senki!
Ezek a házak több generációnak épültek, aztán változott a világ.
Jelenleg eladhatatlanok, de ezt még a hülye is tudja!
A fűtésrendszer átállítása napelemre/villanyra nem két fillér és a többségnek nincsenek dugi milliói, szóval le lehet erről szállni, senki idős nem jókedvében kínlódik egy hodályban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!