Megoldható, hogy a ház középpontjától 10 méterre legyen a vegyestüzelésű kazán?
én is ezen töröm a fejem, mert a kollégámnál láttam, hogy nem a házban van a kazánház, hanem egy félreeső nyárikonyhában(mellette a tüzelőtároló)
Nos a legizgalmasabb, hogy a melegvíz hőveszteség nélkül közlekedjen a ház és a kazán között. Tulajdonképpen közműárokban oldotta meg, collos csővel, csőhéj szigeteléssel, de azon túl, kibélelte az árkot kőzetgyapottal(ezekhez jutott hozzá)..és vízmentesen lefedte úgy, hogy az udvaron alig látszik.
Láttam télen, kiváló megoldás. A keringető-szivattyú is a kisházban van. Jobb híján egy 200 literes bojlert használt pufferként.
Nekem tetszett, most itt az idő, hogy megcsináljam.
Ámerikában ez nagy divat, hogy nem a házban van a kazán, hanem kint az udvaron, konkrétan a fatárolóban. Ne kelljen fát hordani.
Az oda-vissza vezető csöveket beássák a földbe. A kazán természetesen szigetelt, jár mindig a keringető szivattyú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!