Érdemes most kondenzációsra kazán csere?
A felújítási támogatás keretében gondoltuk még idén megcsinálnánk. El vagyok bizonytalanodva, bár nem mintha lenne más opciónk.. villannyal kifűteni egy 130nm-es belső kétszintes tetőtéri lakást nem megoldható. A mostani 25 éves kombi gázkazánunk pazarol.
Magára a csere se tudom mennyibe kerülne, hallottam 1,4 millióról, de remélem olcsóbban is kijön.
Vélemények?
Először is, egy kondenzációs kazán csak akkor lesz takarékosabb, ha alacsony lesz az előremenő fűtővized. Ha 60 fokos vizet nyomsz a radiátorba, a kazán nemtud kondenzálni, ugysnúgy műkszik mint a hagyományos.
Az alacsony előremenővel 40-50 fok, pedig akkor tudsz fűteni, ha több radiátorod lesz a mostaninál.
Társas ház.... Kéményt bélelni nem kell, de a duplacsöves kéményt ki kell vezetni. Gyűjtőkéménybe nem lehet, sima kéménybe vagy ablaktalan falra lehet.
Gáz terv akkor nem kellene,ha azonos tipusú kazánra lenne cserélve .
De nálad teljesen másra .Kémény sem kell,mert a készüléknek saját kéményrendszere van.Tehát kéményseprők is kilőve .A szolgáltató engedélye sem kell,mert a tervező felelős mindenért.Ő az elvégzett munka átvevője is .
Kell olyan vill.szerelő,aki az érintés védelmet megcsinálja ,és van jogosultsága erről bizonylatot adni. Utoljára jön az,akinek van jogosultsága üzembe helyezni,garanciális papirt lebélyezgezni.
Ez a lakás biztositáshoz is fontos,mert ha káresemény lenne,enélkül a bíztositó nem fizetne.
A munkát csak olyan szerelő végezheti,akinek van gáz szerlói jogusultsága .Ezt a tervező is leellenőrzi.Általában ez a páros együtt vállalja a munkákat.
Van értelme szarakodni az új kazánnal, ha egyáltalán nem fogod tudni használni?
Mert 1600 Ft lesz m3-e a gáznak???
17.
Csak feléli az összes tartalékát, hogy spóroljon, azután egyetlen tollvonással ellehetetlenítik az életét.
Most 225 euro a gáz TTF ára, mikor a 742 ft/m3 es gázárat meghatározták 180 euro volt, egy éve pedig 20 euro körül mozgott.
A villany is hasonlóan megemelkedett a tőzsdén.
A fa ára kb a duplája mint tavaly volt.
Nem tudom mi a jó megoldás, az új gázkazánomat jövő hónapba teszik fel. Viszont nekem nincs más fűtési lehetőségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!