Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha lehetőséged adódna, te...

Ha lehetőséged adódna, te élnél a szülőknék fiatalon a pénzügyiek miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Siralmas a helyzet. Szerintem mindenki tudja, nem kell ragoznom, sajnos ez van.

Fiatalon esély sincs arra, hogy a gyerek kirepüljön egy saját otthonba - ha csak nem örököl, vesz fel egy valag hitelt, kap hatalmas anyagi támogatást a szülőktől, de ezektől most tekintsünk el.

De "átlag ember" gyerekeiként, mi esélyt nem látunk erre párommal.

Jelenleg albérletben élünk, mert Ő budapesti, én vidéki, de itt tanulok egyetemen ,utolsó félévet taposom. Sokat beszélgettünk szüleinkkel, hogy majd hogyan tovább. Az a gond, ha kapnék is adja Isten egy jól kereső munkát itt, hatalmas az az összeg, amit elvesz egy lakás havi szintű kifizetése. Egyszerűen alig tudunk félre tenni. Töredékét annak, ha otthonról dolgozhatnánk.

Szüleim építkeztek annak idején, nekik sem volt akkor egyszerű. De úgy oldották meg, hogy 6 évig nagyszüleimnél laktak, amíg tették félre a kis pénzüket rengeteg munkával. Édesapám felvetette ezt nekem, hogy lehet elgondolkozna rajta a helyemben.

Vidéken egy 3 szintes családi házunk van, a tetőtér tulajdonképpen kihasználatlan, a tesómmal van fent szobánk és külön fürdő + gardrób. Bátyám például amellett döntött otthon marad, ő ott dolgozik egyetem után.

Mérlegelek magamban, hogy itt városon nyilván több a lehetőség, nagyobbak a bérek, na de vajon megéri ilyen árak mellett? Ha úgy volna, betudnék lehet otthonról utazni nagyobb környező városba, még talán az is jobban megérné.

Ti gondolkoztatok ilyesmin fiatalon? Mit gondoltok erről?

Köszi a válaszokat! És a közösséget ismerve szeretnék mindenkit megkérni, hogy normális hangvételben, egymást tisztelve írjon, köszi!

2022. aug. 11. 11:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%

8 évig otthon maradtam, a "gyerekszobámba". Fizettem mindennek rám eső arányos részét. Ebből az utolsó 4 évben nagyon spórolósra vettem a dolgokat. Most saját új építésű házam van, bár lehet csak 45% önerőből épült, de előbb utóbb ki lesz fizetve. Viszont, minden olyan amilyet szerettem volna, és nincs benne kompromisszum.

Összességében megérte!!!

2022. aug. 11. 20:46
 12/17 anonim ***** válasza:
47%

#8 vagyok

Akkor se élnék a lehetőséggel, ha a pontozók szerint hasznosabb lenne ha hazudnék a válaszban. :D

2022. aug. 12. 08:29
 13/17 anonim ***** válasza:
82%

Ha van egy külön szinted ott milyen privát szférád sérülne?

Nyilván senki nem arra gondol, hogy a panelban a 2 szobából az 1 ik a tietek másik a szülőké...

2022. aug. 12. 15:16
 14/17 anonim ***** válasza:
35%

Mint írtam, éltünk így évekig.

Amúgy nem volt szó külön szintről, van egy szint ahol a kérdező tesója már ott lakik, és oda mennének ők is. Fürdő van, de pl konyháról, étkezőről nincs szó.

2022. aug. 12. 15:23
 15/17 anonim ***** válasza:
47%

Akinek 3 szintes családi házban nem jut elég privát szféra azok magukra vessenek, ott valami elosztás nagyon félrecsúszik akkor.

Kivéve, ha legalább van 3 tesó akik szintén otthon vannak.

De még 5 személy is röhejesen könnyen el tud férni 3 szinten, ha csak nem szintenként 35-40 nm2 jut, de ha már legalább 50 jut akkor nincs miről beszélni.

2022. aug. 12. 15:51
 16/17 anonim ***** válasza:
28%

Attól még hogy lépcsőket pakolsz egy házba, nem lesz konyha/étkező, saját bejárat, stb.

2022. aug. 12. 16:02
 17/17 A kérdező kommentje:

Annyit tennék hozzá, hogy mikor édesanyámék éltek nagyszüleimnél, egy vendégszoba volt nekik, aztán puszi.

Közös fürdő és konyha, mégis imádtak úgy lakni. Apum anyósa ás apósa nagyon szerette őt, jobban, mint a saját családja..

Szerintem ez nagyon az egymás közti viszonyon múlik.

A fenti szinten 3 szoba nagy szoba van nálunk, plusz egy külön fürdő. A 3. szoba kihasználatlan, ha nagyon akarnánk, az lehetne egy kis konyha is akár.

Pesten lakásban, panelban ez elképzelhetetlen lenne nekem, ahol konkrétan csak egy ajtó választana el minden közös tértől.

2022. aug. 12. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!