Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha lehetőséged adódna, te...

Ha lehetőséged adódna, te élnél a szülőknék fiatalon a pénzügyiek miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Siralmas a helyzet. Szerintem mindenki tudja, nem kell ragoznom, sajnos ez van.

Fiatalon esély sincs arra, hogy a gyerek kirepüljön egy saját otthonba - ha csak nem örököl, vesz fel egy valag hitelt, kap hatalmas anyagi támogatást a szülőktől, de ezektől most tekintsünk el.

De "átlag ember" gyerekeiként, mi esélyt nem látunk erre párommal.

Jelenleg albérletben élünk, mert Ő budapesti, én vidéki, de itt tanulok egyetemen ,utolsó félévet taposom. Sokat beszélgettünk szüleinkkel, hogy majd hogyan tovább. Az a gond, ha kapnék is adja Isten egy jól kereső munkát itt, hatalmas az az összeg, amit elvesz egy lakás havi szintű kifizetése. Egyszerűen alig tudunk félre tenni. Töredékét annak, ha otthonról dolgozhatnánk.

Szüleim építkeztek annak idején, nekik sem volt akkor egyszerű. De úgy oldották meg, hogy 6 évig nagyszüleimnél laktak, amíg tették félre a kis pénzüket rengeteg munkával. Édesapám felvetette ezt nekem, hogy lehet elgondolkozna rajta a helyemben.

Vidéken egy 3 szintes családi házunk van, a tetőtér tulajdonképpen kihasználatlan, a tesómmal van fent szobánk és külön fürdő + gardrób. Bátyám például amellett döntött otthon marad, ő ott dolgozik egyetem után.

Mérlegelek magamban, hogy itt városon nyilván több a lehetőség, nagyobbak a bérek, na de vajon megéri ilyen árak mellett? Ha úgy volna, betudnék lehet otthonról utazni nagyobb környező városba, még talán az is jobban megérné.

Ti gondolkoztatok ilyesmin fiatalon? Mit gondoltok erről?

Köszi a válaszokat! És a közösséget ismerve szeretnék mindenkit megkérni, hogy normális hangvételben, egymást tisztelve írjon, köszi!

2022. aug. 11. 11:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%

Nem csak hogy élnék, de éltem is.

"...itt városon nyilván több a lehetőség, nagyobbak a bérek,"

Csak azt ne felejtsd el, hogy az albi elviszi a különbséget!

Egyébként normál esetben a szülőknél lakni nem a gyereküknek szokott gondot okozni, hanem annak a párjának, de saját tapasztalatom szerint, ha mindkét fél (szülők és a pár) kellő intelligenciával rendelkeznek, akkor tudják kezelni a helyzeteket, sőt, még akár szerethetik is egymást.

2022. aug. 11. 11:57
 2/17 A kérdező kommentje:

Igen bizony, azért írtam is, hogy vajon megéri ilyen árak mellett?

Szüleim nagyon jóban vannak párommal igazából, csak attól tartanék, hogy végzettségemnek megfelelő munkát találok-e jó cégnél (marketinges vagyok).

2022. aug. 11. 12:01
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Laktunk szülőkkel 8 évig, nekünk semmi gondunk nem volt ezzel. Tény, hogy nem egy 1,5 szobás panelben, hanem szintén külön lakrészben, az emeleten.

Te tudod, hogy a szereplők milyen természetűek, de totális pénzkidobásnak érzem az albérlet fizetését, ha van mód kulturált körülmények között, ingyen lakni. Az ingázással meg nem volt gond, 40 perc alatt Budapest centrumában voltunk zónázóval. Ennyit bp-i lakosként is utaztunk volna városon belül a munkahelyre.

2022. aug. 11. 12:04
 4/17 anonim ***** válasza:
33%
Párod ezekhez a tervekhez mit szól? Ő nembiztos, hogy költözne vidékre. Amúgy szülőkkel való élés rengeteg kompromisszummal jár,pláne a más szüleinél lakni. Mi kb fél évig laktunk így, de anyám folyton fúrta a barátnömet, de a kényszer nagy úr csak rámehet a kapcsolat. Lehet az kellene megpróbálni, hogy valami nagyobb város környékén nézni albérletet. Pl Fehérváron elég sok multi van, és aránylag normálisak a bérek is, ott nézni valami munkát, esetleg albérletet. Egy kisebb abból 100+rezsi.
2022. aug. 11. 12:06
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell próbálni, aztán majd kiderül!

Adjatok magatoknak egy határidőt, mondjuk 1 évet, mert a kezdeti nehézségekkel terhelt változásokat is meg kell szokni és itt nem feltétlen a szülőkre gondolok, hanem a berendezkedésre, új környezetre, ingázásra.

Nem vérszerződés a történet, ha nem válik be, akkor még mindig lehet B tervet gyártani.

Nem írtad, hogy merre van a szülői ház és milyen városokhoz közel, de az utazás a legkisebb probléma egy ilyen pici országban.

Az agyonirigyelt Nyugaton naponta mennek 150-200 km-t munkahely miatt, Amerikában még többet.

2022. aug. 11. 12:15
 6/17 anonim ***** válasza:
87%

En is eltem a parom szuleinel, igaz hogy csak kb 8 honapot. Az en szuleim viszont a mai napig a mamanal elnek, en is ott nottem fel.

Ha csak nehany ev akkor nincs gond, viszont gyereket ugy nem vallalnek hogy ott a szulo meg s testvered is egy hazban.

2022. aug. 11. 12:16
 7/17 A kérdező kommentje:

Szuper köszi a válaszokat!

Párommal is beszéltünk már erről, fontolgatja ő is, Pesten fixen nem akar maradni, mert az garantált elszegényedés.

Veszprém megyében lakunk egyébként. Közel Veszprém, Szombathely, de még Győr se vészes talán.

És közel a határ is, ha úgy döntenénk, kint is próbálkoznánk. Például keresztapám Bécsbe járt ki egész életében dolgozni, másfél-2 óra alatt ott volt.

2022. aug. 11. 12:36
 8/17 anonim ***** válasza:
18%
Mi így éltünk 2-3 évig, mai fejjel lehet hogy inkább jobb lett volna albiba menni, pedig jó viszonyunk volt/van a szülőkkel. A privát szféra megéri a pénzt szerintem.
2022. aug. 11. 13:09
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Mondhatnám, hogy lehetőségek szempontjából Mo. legjobb vidékén lenne módotok élni, én biztos, hogy belevágnék. Aztán majd meglátjátok!

2022. aug. 11. 13:13
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha lenne ilyen lehetőségem biztos élnék vele.

Aki nem tud örökölni, annak max marad ilyen előny.

Hiába a kiemelkedő fizu, drága az albi, drága az élet, és ami mindennél drágább és utolérhetetlen a drágulása még extra jó fizuval is az pont az ingatlanpiac.

2022. aug. 11. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!