A gáz esetében az átlagfogyasztás túllépését éves szinten nézik (tehát leolvasás után aki meghaladja a 1729 köbmétert annak kiszámlázzák a túlfogyasztást) vagy havi elszámolási rendszer (144) lesz? (részleteket olvasd el)
Figyelt kérdés
Mi fogyasztás alapján fizetjük a gázt. Számomra az nem világos -és nem találtam rá egyértelmű magyarázatot az interneten sem-, hogy tegyük fel decemberben fogyasztunk 350 köbmétert amit bediktálok akkor a 144-en felüli részt máris teljes áron fizethetem, vagy csak éves leolvasás után számlaznak ki a túlfogyasztást a teljes áron?2022. aug. 10. 10:43
11/23 mindentudó99 válasza:
15000 forint plusz telefonszámlám lett mert már többször hívtam őket. Utoljára tegnap. Halvány fogalmuk sincs semmiről. Holnap bemegyek személyesen is. Hátha okosabb leszek.
12/23 anonim válasza:
10# "Szerintem az átalány díjasok jobban járnak."
ez attól függ mikor van az éves leolvasás.
decemberi leolvasásnál utólag fizetnek,
május havi éves leolvasásnál előre fizetik ki a gáz árát.
13/23 anonim válasza:
11# távoli országból hívod őket,
vagy nagyon rossz percdíjad lehet.
14/23 A kérdező kommentje:
Általánydíjra át lehet állni év közben is? Ilyenkor ők állapítják meg ennek a mértékét ami lehet átlagfogyasztás feletti is?
2022. aug. 12. 12:35
15/23 anonim válasza:
Nem lehet sajnos, csak az éves leolvasást követő 30 napon belül. Az átalányt az előző évi fogyasztásból kalkulálják.
16/23 anonim válasza:
viszont a kalkulált mennyiséget meglehet változtatni.
17/23 anonim válasza:
A kalkuláltat igen.
Diktálásnál meg érdemes figyelni az un. jelleggörbe-táblázatot, és azon belül diktálni. (Ha mégis "sikerül" túllépni a keretet az éves leolvasásig, akkor sajnos fizetni kell, szóval tartalékoljátok a lóvét.)
18/23 mindentudó99 válasza:
#13 Kb egy órát telefonáltam. Várakozni kellett sokat.
Az általányt te állapítod meg kérdező.
19/23 anonim válasza:
18# és ezért tartottad a mobilt egy órán át , hogy a kérdezőnek meg kérdezd ???
20/23 A kérdező kommentje:
Az jó hogy mi állapítjuk meg, de ha most bemegyek az irodájukba tényleg nem állhatok át csak jövőre?
2022. aug. 12. 19:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!