Kondenzációs gázkazánnal milyen paraméterekkel fértek bele az "átlagfogyasztásba"?
Párom most milliós beruházást tervez kiépíttetni a gázfűtést mert szerinte úgy beleférnénk az átlagfogyasztásba, de már a vilannyal is felette vagyunk, szeretném hozzávetőlegesen kiszámolni, hogy a gázbekötéssel valóban jól fogunk járni?
100m2 tégla családi ház, 10cm oldalfali és 20 mennyezeti szigeteléssel, új nyílászárókkal, 2,5m belmagassággal, 7 radiátor és kb.70m2-n padlófűtéssel 21 fokot szoktunk átlagban tartani télen.
Tudom, hogy a pontos kalkulációhoz több adat kell, de kb.érdekelne hasonló típusú ház téli fűtés számlája!
Ez a beruházás több milliós lesz,mert alapról kell indulni.
Arra ne számíts ,hogy valaha is olcsóbb lesz. Csak évről évre drágább minden.A k.kazán takarékos,meg mindenhol lehet szabályozni a hőfokot is.
De maga a gázbekötés is növeli az ingatlan értékét .Nem semmi már ez sem manapság.
Köszi a válaszokat! Elsőt felpontoztam ne pontozzátok le, a kérdésre válaszolt a saját tapasztalatait írta le. Kérdésem is lenne még, a vizet is a gázkazán csinálja?
Persze szakember jön. Párom is ért hozzá. Ismerőseink nagyobb házai gáz számlái is alátámasztják, hogy jó lesz. Csak itt olvastam ma több helyen hogy fölé mennek sokan. S mivel elég nagy befektetés próbálom jobban körüljárni a témát előzetesen is.
Könnyen fölé mehetsz mert azert vidéken vannak nagyobb házak is. Véleményem szerint szűken belefértek
De nem 24 fokkal. 21 kb 22 jó lehet. Nekem nincs szigetelés így a szüleim házát hozom példának. Az övék vagy 140m2. Régi de szintén korszerűsített ház . 24 fokkal nem fértek bele. Kb 250 m3 el túllépik a megengedettet
Pedig van vegyes kazán is. Néha rásegítettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!