Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Két ember megtud úgy élni 400...

Két ember megtud úgy élni 400 ezer forintból, hogy nem kell albérletet fizetni?

Figyelt kérdés

Most költöztünk össze a párommal, egy örökölt ingatlanba. Ennyit keresünk, illetve én most állok munkaváltás előtt, és ilyen érték köré saccolom a kettőnk keresetét.

Párom kezdő tanár, aszerint kap fizetést+tart heti néhány magán órát.

Én most keresgélek munkahelyet. Nekem még járni fog az adómentesség, mert 24 vagyok.

Az ingatlan 60m2, gázfűtés van. Azt fogjuk csinálni, hogy csak ott fűtünk, ahol épp tartózkodunk.

Ételek...szeretnénk minőségi ételeket enni, de nem tudom, hogy ez mennyire lesz kivitelezhető. Plusz van a páromnak egy autója, amit fenn kell tartani.

Nem tudjuk nagyon besaccolni, mert eddig szülőkkel éltünk és voltunk olyan szerencsések, hogy rezsibe, ételbe nem kellett besegítenünk.

2022. aug. 3. 02:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ki kell hogy gyertek.

Mi párommal 700 körül keresünk ketten, olyan 300-at tudunk félre rakni, két autót tartunk fent, illetve nekem van 50 ezer forint hitelem.

Viszonylag jó kajákat eszünk, viszont nem járunk étterembe, csakis magunknak főzünk, elég sokat lehet spórolni.

Minket rezsitörvény nem nagyon érint, akkorka házban élünk, mint neked a lakásod.

Nagyon oda kell figyelni mit hol veszel, nézni újságokat.

Az első hónapok tanulópénzeknek jók, de ha tanácsolhatom csak úgy költözzetek össze, hogy van félrerakva vésztartalék (mondjuk 800e-1m)

Érezzétek jól magatokat!

2022. aug. 3. 04:15
 2/13 Noren1989 ***** válasza:
2018-ban ennyiből egész jó színvonalon megvoltunk exemmel.
2022. aug. 3. 06:49
 3/13 anonim ***** válasza:
87%

Talán ismered azt a mondást, hogy aki többet keres azt többet is költ?

Meg kell találni azt a színvonalat amin kényelmesen és minimális lemondással tudsz élni. Én egyedül keresek ennyit, de mégis vannak hónapok mikor hozzá kell nyúlni a tartalékhoz, mert jön egy nagyobb kiadás.

2022. aug. 3. 07:02
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
Ennyi nyugdija kettönnek sincs,és még különböző adókat is fizetnünk kell.
2022. aug. 3. 08:42
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Elég jól meglehet, felénk 2014-2015 körül nem ritka volt ,hogy egy pár még a nettó 200 ezerből se élt. Akkoriban átlag ember 60-100 nettót keresett, ahhoz képest ma milliomos képzés van.
2022. aug. 3. 08:59
 6/13 anonim ***** válasza:
75%
2 kisiskolás gyerekkel élünk kb 350ből és nincs gondunk
2022. aug. 3. 10:18
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, igazatok van, mindneki annyit költ, amennyit tud. Amíg csak magunkra költöttük a pénzt, elég sok mindent megengedhettünk, de most itt a ház, így figyelni kell. Csak eléggé félek a rezsitől, élelmiszer, benzin drágulásoktól.

Anya, apa összesen 500-600 körül keresnek+van egy öcsém, aki még gimis, így eltartják és hó végén sokszor épp, hogy kijönnek.

2022. aug. 3. 10:35
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

Igen.

Ha nincs kutya, macska, ló, autó.:)

És ha nem utaztok sokat.

És ha nem kell tandíjat fizetni.

Vagy bármi más drága dolgot.

2022. aug. 3. 11:15
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem kell, eszünk, rezsit fizetünk(nem tudom mennyi lesz, remélem még átlagfogyasztás), néha havi 1x kirándulunk, ha kell valami ruha, pipere megvesszük...ilyesmikre költünk.
2022. aug. 3. 11:28
 10/13 mindentudó99 ***** válasza:
64%
Ebből normális jövőre gondoló ember még félre is tesz. 300 ból ki lehet jönni.
2022. aug. 3. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!