Miert tűnik ugy hogy NEM haladom meg az átlagfogyasztást?
50nm budapesti regi epitesu tarsashaz
3900 mm belmagassag
uj nyilaszarok
4 eves kondenzációs kazan 24 kW
jobb fajta legkondi 3,2 kW (de csak iden nyartol)
sokat dolgozom itthonrol, es nagy teljesitmenyu asztali geprol nem holmi jatek laptoprol
a kWh es a m3-t nezem mert ezeket merik a fogyasztasmerok es merem feltetelezni hogy erre lehet alapozni:
elektromossag max 100kwh de atlag 70
foldgaz: max 90m3 a legnagyobb fűtési idoszakban, nyaron 20-25 m3 (melegviz)
be szoktam telen futeni 24-26 fokra
Szerintem ez teljesen okés.
Nekem egy régi nyílászárós, szigeteletlen gazron albérletem van. De tényleg olyan rossz nyílászáró is van, amihez odateszem a kezemet és érzem, hogy dől be a hideg.
Volt olyan tél, hogy 1 hónapig magára volt hagyva a lakás és még csak takarékon sem ment a konvektor, de így sem hűlt 14 fok alá a lakás. Azért rohadtul sokat számít az, hogy körülötted laknak és fűtenek, ha minimálisan, akkor is.
Húgomék újépítésű lakásban laknak, valami házközponti fűtés van, de náluk szinte egész télen teljesen le van hajtva, annyira meleg van már csak attól is, hogy körbefűtik őket.
Hát megfagyni senki sem akar gondolom a szomszédban, akkor sem ha drága a gáz. Tehát eleve minden lakás 19-20 fokon legalább lesz. Ez meg azt jelenti, hogy a falak sem lesznek ennél sokkal hidegebbek.
Egy családi háznál a fal másik oldalán nem szobahőmérséklet van, hanem a kinti hideg.
De amúgy meg mit akarsz mire alapozni? Van egy picike lakásod, új nyílászárókkal, meg viszonylag nem a legócskább fűtési rendszerrel. Jó hogy átlag alatt vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!