Olaj kályhát hogyan kell begyújtani?
lángszoró,
házisárkány,
anyós nyelv...
:)
Be vagy tépve?
Ja igen
Megvettem a kályhát,de belülről teljesen más mint ahogyan a könyvben irják
Na mindegy
Egy kb 20 m2 fűtök majd vele,meglátjuk mit hoz
a magasság is számit, 2,5 - 6 m ?
készülj fel, a ruháid olajszagúak lesznek
A feltöltés után érdemes szellőztetni.
Haas&soon
Azt hiszem a márkája
Többen irtak minden félét…
Tapasztalat:
30 m2 3méter bel magasság, tégla nyaraló,tehát télen nagyon hideg,nyáron kellemes hűs.
Van,hogy egész héten ott alszunk
Ha a kinti hőmérséklet 10 fok körüli,akkor nyitott ablakokkal 25 fok van a kisházban
Az “alapjáratot” lejjebb tekertem
Igy nem fűt annyira alap hangon
Igy 22 fokot ad a kályha
Tavaly -7 fok volt a leghidegebb amikor kint aludtunk egy hétig és az átlag hőmérséklet -1 fok volt egész nap.
Egy nyitott ablaknál 3. Fokozaton volt kelleme 20-21 fok, a szélnek köszönhetően.
Az ablak azért van nyitva mindig mert fogyatékos vagyok és zárt/csukott ablaknál nem tudok aludni
Nem büdös a kályha,de… !!!!
Amikor begyújtod egy kis olajlámpa szag alakul,és amig nem ég az olaj rendesen addig a kémlelő nyilást le kell zárni mert a füst kijön rajta
Ha lángra kapott ez nem szükséges,szag nincs.
Feltöltéskor van gázolaj szag,ezt ki kell szellőztetni.
A kémény nem füstöl,nincs koromfüst csak a begyújtástól számitott 1-2 percben,de az is olyan mint egy cigaretta füst,csak fekete.
Szaga olyan mint a petroleum lámpának,de ha begyulladt,szinte szagtalan.A KÉMÉNYFÜST!
Más nem jut eszembe.
A fogyasztás…
Mivel nem a takarékosság a célpont,hanem a kényelem (este meleg,folyamatosan tolja a melege,csak után kell tölteni,nem kell rakni mint a fát) ezért ez nem volt kérdés,semekkora diesel ár mellett.
De alapon a fogyasztás (hogy lejjebb csavartam) ~3,7 liter de én 4 nem számolom
3as fokozaton elégette az 5 liert !is! ez viszont a széltől is függ.
Remélem volt valami hasznos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!