Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha kiküldték a kikapcsolásról...

Ha kiküldték a kikapcsolásról szóló levelet (áram), akkor onnantól kezdve hiába egyenlíti ki az ember a tartozást, akkor is kikapcsolják, vagy hogy van ez? (többi lent)

Figyelt kérdés

Ma volt a postás, nem tudtam átvenni. Bedobott egy ceklit, holnaptól vehetem át a levelet, ami az áramszolgáltatótól jött. De ugye, amiért nem tudtam ma átvenni, csak holnap tudom meg, mi a levél tartalma.

Van egy csekk, amit nem kaptam meg, kértem már csekk újraküldését is, de az se érkezett meg. Szolgáltató oldalán regisztráltam korábban, ott látom, van ez a csekk, ami nem érkezett meg.

A fizetési határidő lejárt június elején, így számolva, valamikor augusztus elején jár le a 60 napos határidő. (Már ha ilyen létezik)

Attól tartok, már kikapcsolásról szóló levél jött meg (ahogy olvastam, azt ajánlottan szokták küldeni,tehát át kell venni) és attól tartok, hogy hiába fizetem ki a tartozást, nem veszik figyelembe és fogják, kikapcsolják a villanyt.

Mwm next-től jött a levél. (Gázt is ez a szolgáltató "birtokolja", de attól gáz terén várok levelet.)

2022. júl. 25. 16:34
1 2
 1/13 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nem érdekük kikapcsolni. Tehát az utolsó utáni pillanatban is leállhatnak a kikötéssel. Zavaros történet ez a csekkekkel. Albérlőkkel jártam így. Fogod magad és elmész a szolgáltató legközelebbi irodájába es fizetsz. Azok meg kiszólnak a szerelőknek hogy ne kössék ki
2022. júl. 25. 16:47
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudom mi van a levélben,de a kikapcsolás napjáról értesitenek.

Persze nem közvetlen előtti való napon.Az biztos hogy a kikapcsolást végző szakembereknél nem lehet fizetni már.,De ha a szolgáltatónál befizeted a tartozást,tudják törölni a kikapcsolási dátumot.

2022. júl. 25. 16:47
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

"Áramdíj tartozás esetén kikapcsolási értesítő levelet küldünk, amelyben tájékoztatjuk a hátralék összegéről, illetve az összeg pontos befizetési határidejéről.

A befizetés elmaradása esetén, figyelemmel a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 47.§. (7.) bekezdésben foglaltakra – fizetési határidő eredménytelen elteltét követően 63 nap elteltével élünk a kikapcsolási jogunkkal az adott fizetőszámhoz kapcsolódó szerződés(ek) szerinti felhasználási hely(ek)en.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kikapcsolást végző munkatársak nem fogadhatják el a tartozásának összegét a helyszínen, és nincs jogosultságuk felülbírálni a kikapcsolás megalapozottságát."

A honlapjukon minden le van írva.

2022. júl. 25. 16:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a neten látod a számlát miért nem fizetted be?
2022. júl. 25. 17:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Akiket ismerek, nem egy elmaradás után kapcsoltàk ki náluk, de még ha arról is kaptàl hírt, lesz időd hamar rendezni. Én sem értem miért nem fizetted be neten, vagy szemèlyesen. Egyszer én is kértem új csekket, mert elàzott, de hamar küldtek újat.
2022. júl. 25. 19:25
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a választ.

A netes fizetéstől tartok, a csekkes fizetésnél legalább ott van az, hogy az ember fel tudja mutatni, hogy "ezt kifizettem!".

Kérni kértem csekket, de nem küldtek, de az új számla megérkezett. Azt hittem, egybeküldik a kettőt, de tévedtem.

2022. júl. 25. 19:36
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A netes fizetésnél is kapsz visszaigazolást, illetve a folyószámládon is látszani fog.

Én meg a papír alapúban nem bízok, mi van ha elhagyom?

2022. júl. 25. 21:02
 8/13 A kérdező kommentje:

#7: mondjuk ez igaz.

De net sincs mondjuk mindig, legalábbis én úgy nőttem fel.

Holnap meg megpróbálok minél előbb elmenni postára, de ez a levél nagy eséllyel a kikapcsolás időpontját fogja tartalmazni.

2022. júl. 25. 23:10
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

"De net sincs mondjuk mindig, legalábbis én úgy nőttem fel."

nálunk se volt az első 50 évben...

iCsekk applikációval könnyen befizethető

2022. júl. 26. 01:47
 10/13 anonim ***** válasza:
a postán 2 heted van , hogy átvenni levél
2022. júl. 26. 01:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!