Ha kiküldték a kikapcsolásról szóló levelet (áram), akkor onnantól kezdve hiába egyenlíti ki az ember a tartozást, akkor is kikapcsolják, vagy hogy van ez? (többi lent)
Ma volt a postás, nem tudtam átvenni. Bedobott egy ceklit, holnaptól vehetem át a levelet, ami az áramszolgáltatótól jött. De ugye, amiért nem tudtam ma átvenni, csak holnap tudom meg, mi a levél tartalma.
Van egy csekk, amit nem kaptam meg, kértem már csekk újraküldését is, de az se érkezett meg. Szolgáltató oldalán regisztráltam korábban, ott látom, van ez a csekk, ami nem érkezett meg.
A fizetési határidő lejárt június elején, így számolva, valamikor augusztus elején jár le a 60 napos határidő. (Már ha ilyen létezik)
Attól tartok, már kikapcsolásról szóló levél jött meg (ahogy olvastam, azt ajánlottan szokták küldeni,tehát át kell venni) és attól tartok, hogy hiába fizetem ki a tartozást, nem veszik figyelembe és fogják, kikapcsolják a villanyt.
Mwm next-től jött a levél. (Gázt is ez a szolgáltató "birtokolja", de attól gáz terén várok levelet.)
Én sem tudom mi van a levélben,de a kikapcsolás napjáról értesitenek.
Persze nem közvetlen előtti való napon.Az biztos hogy a kikapcsolást végző szakembereknél nem lehet fizetni már.,De ha a szolgáltatónál befizeted a tartozást,tudják törölni a kikapcsolási dátumot.
"Áramdíj tartozás esetén kikapcsolási értesítő levelet küldünk, amelyben tájékoztatjuk a hátralék összegéről, illetve az összeg pontos befizetési határidejéről.
A befizetés elmaradása esetén, figyelemmel a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 47.§. (7.) bekezdésben foglaltakra – fizetési határidő eredménytelen elteltét követően 63 nap elteltével élünk a kikapcsolási jogunkkal az adott fizetőszámhoz kapcsolódó szerződés(ek) szerinti felhasználási hely(ek)en.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kikapcsolást végző munkatársak nem fogadhatják el a tartozásának összegét a helyszínen, és nincs jogosultságuk felülbírálni a kikapcsolás megalapozottságát."
A honlapjukon minden le van írva.
Köszi mindenkinek a választ.
A netes fizetéstől tartok, a csekkes fizetésnél legalább ott van az, hogy az ember fel tudja mutatni, hogy "ezt kifizettem!".
Kérni kértem csekket, de nem küldtek, de az új számla megérkezett. Azt hittem, egybeküldik a kettőt, de tévedtem.
A netes fizetésnél is kapsz visszaigazolást, illetve a folyószámládon is látszani fog.
Én meg a papír alapúban nem bízok, mi van ha elhagyom?
#7: mondjuk ez igaz.
De net sincs mondjuk mindig, legalábbis én úgy nőttem fel.
Holnap meg megpróbálok minél előbb elmenni postára, de ez a levél nagy eséllyel a kikapcsolás időpontját fogja tartalmazni.
"De net sincs mondjuk mindig, legalábbis én úgy nőttem fel."
nálunk se volt az első 50 évben...
iCsekk applikációval könnyen befizethető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!