Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Milyen áron fogom fizetni így...

Milyen áron fogom fizetni így az áramot?

Figyelt kérdés
Amit havonta fizetek áramra, az egy becsült érték, év végén jön a korrekció. Ez nekem most 700 kw/h (mármint a becsült és a valós különbsége), ami elég sok, viszont ezt nyilván abban az időszakban használtam el, amikor még kedvezményes volt az áram. Be szeretném diktálni, de nem tudom, mert aug 1-től van a diktálási időszak az mvm-nél. A kérdés: ha következő hónap elején bediktálom a különbözetet, akkor azt már az emelt áron fogom kifizetni, vagy még a csökkentett áron?
2022. júl. 25. 16:10
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
Időarányosan 1 napot már emelt áron fogsz fizetni, a többit még kedvezményesen.
2022. júl. 25. 16:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Augusztus 1-től alkalmazzák az új szabályokat, tehát mindent amit előtte fogyasztottál még a régi árak szerint fizeted.

És aug. 1-től indul a kedvezmény időarányosítása, tehát akkor neked lesz havi 210/ évi 2523 kwh áram kereted ami kedvezményes. Gondolom átalányos vagy, akkor kövi év augusztusig használhatsz ennyit (2523 kwh kedvezményesen) és a többit magasabb áron, erről elszámoló számlát jövőre kapsz.

2022. júl. 25. 16:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Jó, de augusztus elején bediktálom azt, hogy van 700 kw/h kifizetetlen áramom. Ez azon a számlán lesz rajta, amit szeptemberben küldenek az augusztusi fogyasztásról. Szóval ez rezsicsökkentett lesz, vagy sem? Elvégre már nem abban az időszakban diktálom be, amikor csökkentett az ár
2022. júl. 25. 16:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Neked nem az augusztusi fogyasztásodról küldenek számlát szeptemberben, hanem te egy elszámoló számlát fogsz kapni, ami még az előző éves fogyasztásodat számlázza ki...
2022. júl. 25. 16:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Mindenáron.
2022. júl. 25. 16:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az előző diktálásból/leolvasásból kiszámolják, hogy mennyit fogyasztottál, levonják belőle azt amit általányként már kifizettél és a maradékot leosztják úgy, mintha minden nap egyforma fogyasztás lett volna. Ha például március 20.-án olvasták le és azóta nem diktáltál, akkor a többletet március 21-augusztus 1 között osztják majd el. Így egy napnyi már beleszámít az augusztusi 210 kWh-ba.
2022. júl. 25. 16:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem elsejétől lehet diktálni. Pl. az MVM Next applikációban már a hónap utolsó két napján is lehet óraállást megadni. Tehát a hónap utolsó és első két napján lehet. Én is már 31-én fogom leadni az óraállást. Még olyan tervem is van, hogy lényegesen többet fogok megadni, így régi áron kifizetem még kb. fél év túlfogyasztásomat.
2022. júl. 25. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!