Milyen új szokásokat vezettek be a rezsitek csökkentése érdekében?
Mivel alul lett méretezve a napelem, és 800 kwh/év ráfizetésem van, Így a melegvizet fűtési szezonba gázkazánnal oldom meg. Idén októberben kezdem a tesztet. A gázba bőven beleférek.
Még gondolkodok azon hogy a klímát rákössem e H tarifára, a szabvány szekrény adott, csak meg kell igényelnem és nincs plusz költség. De ez is akkor játszik szerepet, ha a klímával télen fűteni szeretnék.
A klímával nyáron még lehet trükközni, hogy ha lekapcsol a H tarifa akkor a lakásosztó szekrénybe átkötöm A tarifára, így a napelemes rendszer energiáját fogyasztja. A lakás osztón ki van alakítva a H tarifás megszakító halom, így csak a kábelt kell átraknom egyikből a másikba. Max 1 perces művelet.
A bojlerem vezérlését szűkebb tartomànyra vettem le.
Annak ellenére, h elvileg okos, meg minden, az lett, hogy egy okosrelével vezérlem, idő-alapon. Alacsonyabb fűtési hővel, jóval okosabban hasznàlva a témàt, leküzdöttem a bojlert havi 100kwh környékére. Télire ez nem fog működni, 99%...
A gàzba valamilyen véletlen folytàn beleférek, pedig úgy fűtök a macskàkra, h szahara legyen télvíz idején is.
Vàrom màr mellesleg a vízkorlàtozàsokat is...
"Vàrom màr mellesleg a vízkorlàtozàsokat is..."
jó felvetés!
Bár én az áremelést látom valószínűnek, Mivel a víz szolgáltató szivattyúi és víztisztító berendezései főként áramot használnak. Márpedig, ha a áram díj közel a duplája lett, akkor ez nekik problémát fog okozni a költségvetésükbe.
.
.
.
Megnéztem a pannon víz oldalát 07.01-től változott a díjszabás. Látom rajta hogy emeltek, de nem tudom mennyi volt korábban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!