Rezsi csökkentéssel valóban csökkent a fizetni való számla?
1 cég sem lesz vesztességes.Az állam kipótolja,aztán adók formájában meg beszedi . Azt szájazzák nálunk a legolcsóbb az energia.
De azt a "drága" energiát mekkora jövedelemből fizetik ki,arról mindig is nagy volt a hallgatás .
Kötelező valamit rányomtatni a számlákra!
Épp úgymint most a boltoknak kötelezően ki kell majd írni az ajtóra,hogy a kurmány hogy mennyire befagyasztotta annak a pár dolognak az árát.
Szerintem csak ráírnak valamit.
Nekem ilyenek vannak:
- gázátalány: 3768 Ft helyett 2820 Ft,
- távhő: 9184 Ft helyett 7102 Ft
- víz: 3487 Ft helyett 3136Ft
- áram: 4245 Ft helyett 3195 Ft
Csak ezekre nekem az állítólagos rezsicsökkentés összesen 4431 Ft. Szóval én nem érzem olyan nagy eltérésnek.
Kár azon agyalni, hogy ki fizeti helyettünk meg hasonló zsagyvaságok. Aki nyomon követi a fizetnivalóit, az tapasztalhatta, hogy az olyan egységáras dolgoknak, mint a viz, villany, gáz igenis csökkent a díja, így ugyanakkora fogyasztás mellett a havi fizetnilavó is.
Az a másik dolog, hogy ez mellett meg nem lettek takarékosabbak az emberek, sőt inkább többet használnak, mert pl egy új, jóval nagyobb TV nem fog kevesebbet fogyasztani.
"Akkor az kamu hogy az én felhasznált energiám 7800 ft összegű ebben a honapban de csak 3200ft- ot kell fizetnem es ők csökentettek nekem 4600 ft-ot."
Azért azt vedd figyelembe, hogy a villamosenergia piaci ára most 120-130 Ft/ kWh körül van, a lakosság 30-35-ért kapja.
A földgáz olyan 5-600 Ft/m3 körül, a lakosság kapja 100 körül.
Nem védem ezeket a p.tkányokat, de ha valamikor, akkor most igazán meglátszik a rezsicsökkentett energiaár. Mert amúgy lehetne fizetni a 120-as kWh árat...
Az viszont igaz, hogy az állam 600-ért kapja a gázt, így ezt adókból pótolnia kell, amit nem a kiscica hord össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!