Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ez csalásnak számít?

Ez csalásnak számít?

Figyelt kérdés
Ha diktálásos ügyfél vagyok, most nagyobb számot digtálok be jóval, akkor a következő hónapban kevesebbet kell, így még kedvezményesen fizetek most többet mint a következő hónapban ha átlagon felül fizetek. Jól gondolom? Csalás ez? :D
2022. júl. 19. 12:42
 1/9 A kérdező kommentje:

Mondjuk azt, hogy most 2000 KWH-n állok. Bediktálok 3000-et. Kifizetem.

De utána már mindig 0-át vagy átlag értéket diktálok, így nem lépem túl a fogyasztást... :)

2022. júl. 19. 12:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de azt nézd meg hogy mikor van nálatok leolvasás. (Nálunk pont augusztusban szóval nem tudjuk ezt eljátszani. :( )
2022. júl. 19. 12:46
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Teljesen mindegy, mennyit diktálsz be, ha olyan rendelet születik, hogy szeptembertől visszafelé 1 évet néznek átalányban fogyasztásként.
2022. júl. 19. 12:53
 4/9 A kérdező kommentje:
ahha. ez igaz. meg kell várni a részletszabályokat. mert ez így még kiforratlan.
2022. júl. 19. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Ezek a világmegváltó ötletek XD

Arra nem gondoltál hogy akkor átugrasz másik fizetési sávba automatikusan, és onnantól nem számítasz lakossági fogyasztónak vagy ilyesmi?

Van egy limit, ami felett már nem számítasz annak, és magasabb lesz a díj...

2022. júl. 19. 12:56
 6/9 A kérdező kommentje:

5-nek.

Persze, itt mondjuk nem is arról volt szó, hogy 2000-es fogyasztás után 10.000-et diktálok, hanem picivel többet. Na amúgy 4 kWh-val többet diktáltam be, kerekítés végett. Ebből még baj csak nem lesz. :)

2022. júl. 19. 12:59
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, én megszívtam. Télen klímával (is) fűtöttem, hogy jogosult legyek az 5kWp-s napelemre a 100%-os pályázaton. Abból egyelőre nem lett semmi, de a 40eFt-os villanyszámla most talán 230eFt lesz... Májusban megpróbáltam visszavenni a havi számlát, mert a fűtés leállása miatt már csak kb. 20eFt, de nem engedte az app, mert a valós érték irreálisan alacsony szerinte.
2022. júl. 19. 13:33
 8/9 anonim ***** válasza:
41%

3: Nem, mert a diktálósok a diktált fogyasztást fizetik.

Csak az éves leolvasáskor számlázzák ki a többletet.

2022. júl. 19. 18:53
 9/9 anonim ***** válasza:
#5 nem teljesen mondtam jól, de pl. MVM ügyfélként, többe kerül az 1320 kw / év feletti fogyasztás. Erről beszéltem. Bediktálhatsz többet, de akkor többet is fizetsz. Nem sokkal, de sok kicsi sokra megy.
2022. júl. 20. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!