Agusztustól az egy évvel korábbi havi fogyasztás után kell fizetni. Ez a terv. De mi van ha én többet nem óhajtok gázzal fűteni?
"Ezek szerint az augusztus előtti éves fogyasztást nem számlázzák ki utólag, csak az alapján - amolyan tájékoztató jelleggel - beállítanak egy havi fogyasztási díjat? "
Most valamit vagy te nem értesz, vagy én nem értem a kérdésed.
Az augusztus előtti túlfogyasztást nem számlázzák utólag, és nem állítanak be új havi átlagfogyasztás sem. Egyszerűen(?) attól kezdve magasabb díjat fizetsz, ha a havi beállított fogyasztási mennyiséged meghaladja a kormány által kitalált átlagot ( aminek a valódi átlaghoz semmi köze sincs!). Egy példa, nem a konkrét számokkal: a havi beállított fogyasztásod mennyisége 300 köbméter, a kormány szerint az átlag 250. eddig a csökkentett árat fizetted az egész havi fogyasztásra, ez után 250 köbméterig továbbra is azt fizeted, az afeletti 50-re pedig a piaci árat.
Ja, most értettem meg mit kérdeztél, bocsi! ( 5-ös vagyok)
rengeteg ilyen kérdést vet fel.
Visszamenőleg nem kell fizetni, az biztos.
Azt azonban ma még senki sem tudja, hogy a szolgáltatóknak hogy kell számlázni. Vagy a további összeget fizeted, a többletet pedig egy összegben az éves elszámolást követően, vagy a következő számládon már megjelenik a "túlfogyasztás" összege is.
Ez a jó a fideszeben, hogy egyetlen értelmes, világos jogszabályt sem képesek összerakni, mert senkivel nem egyeztetnek, a normális szakértők, akiknek a szakmai érvek is számítanak, nem csak a pillanatnyi politikai érdek, meg már rég elmenekültek onnan.
"Úgy látom legtöbben nem értették a kérdést. Mindenképp küldeni akarják a számlát agusztustól."
Vagy te nem értetted meg a válaszokat.
Még senki sem tudja hogy hogy lesz az elszámolás, de a lényeg: bármikor módosíthatod a havi elszámolt mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!