Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Agusztustól az egy évvel...

Mindentudó99 kérdése:

Agusztustól az egy évvel korábbi havi fogyasztás után kell fizetni. Ez a terv. De mi van ha én többet nem óhajtok gázzal fűteni?

Figyelt kérdés
Elég lenne a kb 15000 es keret fürdeni mosogatni. Nem állíthatom kisebbre a havi álltalányt? Egy évig fizessek olyan gázért amit nem fogyasztottam el?
2022. júl. 15. 19:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Vedd fel az szolgáltatóddal a kapcsolatot és kérd a diktálós rendszert.
2022. júl. 15. 19:52
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
Erre nem tudok válaszolni sajnos, de mi van azokkal, akik átlépték a határt, mostantól kezdve takarékoskodnak, és óraleolvasáskor a kereten belül lesznek? Visszakapják?
2022. júl. 15. 19:53
 3/15 anonim ***** válasza:
70%
Mint ahogy az átalány egyébként is működik: az éves elszámolásnál nem csak az esetleges többletet számlázzák ki, hanem a túlfizetést is jóváírják. Az egyik vonal. A másik az, hogy nincs olyan szolgáltató ahol nem tudod a havi kiszámlázott mennyiséget év közben módosítani.
2022. júl. 15. 20:18
 4/15 anonim ***** válasza:
48%
Ezek szerint az augusztus előtti éves fogyasztást nem számlázzák ki utólag, csak az alapján - amolyan tájékoztató jelleggel - beállítanak egy havi fogyasztási díjat? Aki alatta maradt, az jól járt, aki fölé csúszott, az fizet ugyan 12 hónapig jó sokat, de ha nem fogyaszt annyit, mint a megtippelt összeg, akkor visszakapja?
2022. júl. 15. 20:22
 5/15 anonim ***** válasza:

"Ezek szerint az augusztus előtti éves fogyasztást nem számlázzák ki utólag, csak az alapján - amolyan tájékoztató jelleggel - beállítanak egy havi fogyasztási díjat? "

Most valamit vagy te nem értesz, vagy én nem értem a kérdésed.

Az augusztus előtti túlfogyasztást nem számlázzák utólag, és nem állítanak be új havi átlagfogyasztás sem. Egyszerűen(?) attól kezdve magasabb díjat fizetsz, ha a havi beállított fogyasztási mennyiséged meghaladja a kormány által kitalált átlagot ( aminek a valódi átlaghoz semmi köze sincs!). Egy példa, nem a konkrét számokkal: a havi beállított fogyasztásod mennyisége 300 köbméter, a kormány szerint az átlag 250. eddig a csökkentett árat fizetted az egész havi fogyasztásra, ez után 250 köbméterig továbbra is azt fizeted, az afeletti 50-re pedig a piaci árat.

2022. júl. 15. 20:35
 6/15 A kérdező kommentje:
Úgy látom legtöbben nem értették a kérdést. Mindenképp küldeni akarják a számlát agusztustól.
2022. júl. 15. 20:42
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ja, most értettem meg mit kérdeztél, bocsi! ( 5-ös vagyok)

rengeteg ilyen kérdést vet fel.

Visszamenőleg nem kell fizetni, az biztos.

Azt azonban ma még senki sem tudja, hogy a szolgáltatóknak hogy kell számlázni. Vagy a további összeget fizeted, a többletet pedig egy összegben az éves elszámolást követően, vagy a következő számládon már megjelenik a "túlfogyasztás" összege is.

Ez a jó a fideszeben, hogy egyetlen értelmes, világos jogszabályt sem képesek összerakni, mert senkivel nem egyeztetnek, a normális szakértők, akiknek a szakmai érvek is számítanak, nem csak a pillanatnyi politikai érdek, meg már rég elmenekültek onnan.

2022. júl. 15. 20:46
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Bontsd fel a szerződést a gázszolgaltatóval. Akkor elviszik a gázórát. Amig van gázórád, fizezni kell, és kapsz számlát. Alapdíj akkor is van, ha semmit nem fogyasztasz. Add vissza a gázórát.
2022. júl. 15. 20:48
 9/15 anonim ***** válasza:

"Úgy látom legtöbben nem értették a kérdést. Mindenképp küldeni akarják a számlát agusztustól."

Vagy te nem értetted meg a válaszokat.

Még senki sem tudja hogy hogy lesz az elszámolás, de a lényeg: bármikor módosíthatod a havi elszámolt mennyiséget.

2022. júl. 15. 20:56
 10/15 anonim ***** válasza:
23%
Ha egyik hónapban átléped, már akkor is ki kell fizetni és nem fogják jóváírni a következőben. Ilyen alapon egész télen felfűtöm 30 fokra, utána 1 évig vagy örökre mással fűtök, de a gázórát is meghagyom és követelem vissza a pénzt, mert a többi havi átlagom már 0 lesz.
2022. júl. 16. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!