Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » 210kWh-ot azt összesen értik...

210kWh-ot azt összesen értik vagy éjszakai 210 és nappali 210?

Figyelt kérdés
2022. júl. 15. 13:33
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

19. Csakhogy a fidesz végig ezzel kampányolt, hogy "megvédjük a fezsicsökkentést, eeööö", holott már akkor tudható volt, hogy tarthatatlan. Meg h a köcsög baloldal spórolásra buzdít! Lényegében ezzel nyerték meg a választást.

Engem amúgy nem érdekel, nem vagyok érintett sem a katában se a magasabb árban, csak undorító ez a hazugságáradat amivel a fidesz kommunikál és kormányoz.

2022. júl. 15. 14:12
 22/32 anonim ***** válasza:
76%
Több mint 10 éve égetik a pénzt a rezsicsökkentésbe, holott ebből a pénzből fel lehetett volna újítani energetikailag az összes otthont, most 5-öd ennyi lenne a fogyasztás és nem lenne probléma. A fidesznek fontosabb volt hogy függőségben tartsa a csórókat minthogy valódi megoldást nyújtson az energia fogyasztásra. Ezért undorító az egész, ők tettek minket függővé most ők "védik" a rezsicsökkentést amikor valójában nem is lenne rezsi probléma ha arra költők a pénzt amire kell.
2022. júl. 15. 14:23
 23/32 anonim ***** válasza:
0%

"holott ebből a pénzből fel lehetett volna újítani energetikailag az összes otthont,"

Nos, véletlenül tudom, hogy most is, meg régebben is voltak-vannak pályázatok. Csak nem 100%-os támogatottságúak, hanem felét fizette az állam. Mi eddig azért nem csináltattuk meg, mert egyszerűen így se érte volna meg. Most meg fogja érni, és el is kezdtem már intézni.

De lehet teljesen önerőből is, és 10-15 max. 20 év alatt akkor is megtérül. Miért mindig az államtól várjátok a segítséget, mikor a ti házatok lesz nagyobb értékű, és nektek lesz kevesebb a számlátok?

2022. júl. 15. 14:31
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

14:07 Mindenhol probléma európában de közel sem ennyire. Egy kenyér esetén nem mindegy hogy az a kenyér csak egy szelet vagy egy 3kg os kenyér.

Az emeltek az igaz csak hogy mivel nem szegények, és nem kell kamatostól visszafizetni egy bezuhant értékű valutával a múlt pazarlását az van hogy Nem csak hogy gazdagabbak de még kevésbé is emelkedik százalékra és mivel külföldön élek a rémhírek alapján (igazit még mindig nem tudjuk biztosra) a hugom egyedül többet fog fizetni mint mi itt 3 -an. Úgy hogy a család jövedelme Hát sokszorosa a magyarnak. Mi eddig is sokat fizettünk. Mihez képest. Nekünk itt a 2 keresős családban a jövedelmünk 1,8% a villany és fűtés. Otthon ennek kb a harmadát fizettük. Az nagyjából akkor az 5% -a volt. Otthon most felkúszna valahova 5-10% közé. Itt meg majd ha durvát emelnek talán lesz 2% a jövedelmünknek. Hogy hol mekkora is a probléma... Most az lesz a vicces hogy idekint én kevesebbet fogok fizetni FT átszámolva mint odahaza fizetnék. Ekkora a baj a nyugaton...

2022. júl. 15. 14:34
 25/32 anonim ***** válasza:
72%
23# nem az államtól a segítséget de könyörgöm 40 adó van a fizetéseken meg 27% áfa minden cuccok akkor megveszel... Hagyja a zsebemben és akkor megoldom magam, de ha ennyit elvesz akkor jusson már nekem is belőle
2022. júl. 15. 14:36
 26/32 anonim ***** válasza:
83%
"Nem az államtól várom a segítséget, de könyörgöm 40% adó van a fizetéseken meg 27% áfa minden cuccon amit megveszel"
2022. júl. 15. 14:38
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

2: Igen, ezt nem gondolták át, pánikdöntés volt, mert üres a kassza.

Szerintem a visszajelzések alapján ki fogják tolni a határidőt és módosítani fognak ezeken a számokon is.

2022. júl. 15. 14:39
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
4: Az elég sok! Fele annyi kéne legyen, ha 120 literes is.
2022. júl. 15. 14:42
 29/32 anonim ***** válasza:
68%

25: Ez csak középhosszú távon jelent valamit, mert a használt bojlert is tenni kell valahova, a környezetterhelése ennek a "korszerűsítésnek" semmivel nem kisebb, mint az energiaelőállításé. 25-30 éven belül ugyanott vagyunk. Zsákutca.

Bezárult a kör a civilizáció körül.

Már ha igaz, mert szerintem szándékos pánikkeltés.

2022. júl. 15. 14:46
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

22: Hát annyiban nem igaz hogy korábban a költségvetési hiány fedezésére használták a rezsi csökkentést mert nyereséges volt a projekt, mivel a világpiacon olcsóbb volt az energia mint amennyit fizettünk érte.

Bevételekből lehetett volna olyan energetikai beruházásokat támogatni amik a jövőre készülnek fel. Honnan lehet tudni hogy baj lesz? 7-14 évente mindig jön a krah. Ha nem politika miatt akkor pénzügyek miatt valami összedől. Voltak támogatások, de csak úgy tessék lássék, meg sok sebből véreztek, nem volt átgondolva de gondolták jó van az. Most kiderült hogy az ellébecolt 10 év az most nagyon nagyot üt vissza.

24 vagyok. Felénk volt egy adag vita itt a hanyatló nyugaton a környék kitalálta hogy válságban független akar lenni energiáéból amennyire csak lehet. Egyik banda támogatta aztán másik meg nem. Végül az lett hogy mindenki bele ment. Ez azzal járt hogy béke időben drágább az energia. Válságban meg ugyan annyi mint előtte amit már megszokott az ember. NEm kevés de semmi meglepő nincs benne, eddig is ennyi volt, és mint írtam MO -n most több lenne. Töredék jövedelemből. Most nyal vissza sajnos a politika az üres duma, hogy csak ezzel voltak elfoglalva. Népnek ez kellett.

Várható volt hogy összedől a rezsi harc. Aki azt hitte hogy ez tartható lesz és hogy majd az elmúlt kieséseket nem kell befizetni az a saját naívságának esett áldozatul. Most a családi házakban eljön a barkácsolás ideje a szigetüzemű napelemek és a sörkollektorok hirtelen igen nagyon hatékonyak lesznek aki eddig legyintett rá, hirtelen most már érteni fogja a problémát ha a saját bőrén érzi. Addig meg csak elengedte a füle mellett. Azért is emelik magasabbra az árakat mert spórolni kell, és csökkenteni az import export egyenleget, mert durván szegényedik az ország jelen helyzetben. Most hirtelen nagyot fog fékezni az import energia. Nem véletlenül azonnal minimálisan elkezdett vissza kapaszkodni a forint 410 ről 403. Nem sok nem sok, de az irányt mutatja. Nem nem lesz 300 egy hamar de ha 400 alá küzdi magát az is szép ebben a helyzetben. Kamat emelés nélkül.

Megéri mindenhol energia takarékos beruházásokat csinálni egyből. Sok helyen hagyományos izzóval világítanak mert nem szimpatikus a színhőmérséklete az újaknak. Meg drága a led-es izzó. Most egy hónap alatt behozza az árát hirtelen. Mindjárt nem jó a nagy TV, a klíma sem jeget fúj...

2022. júl. 15. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!