Milyen juttatások járnak (gyes, gyed.. ) egy nappali tagozatos főiskolai hallgatónak 1 baba esetén? Az elmúlt évben összesen 3 hónap munkaviszonyom volt.
A második válaszolónak: szerintem rosszul mondták, hiszen gyed csak fizetés után jár. Nem téged akaralak kioktatni, de nekem több ismerősöm is van, aki úgy szült, hogy suliba járt (nappalira), és csak GYES-t kapnak. Igaz, néha megítélnek méltányossági GYED-et, de ez nagyon ritka, kérvényezni kell, és akkor sem biztos, hogy megkapja a nappalis anyuka.
Magánvéleményem szerint, ha nincs olyan nagyon jó anyagi háttér (pl. jól kereső apuka), akkor várni kéne a babával a suli elvégzésééig, később is ugyan akkora öröm lesz. Persze az ember nem ilyne logikus, amikor minden vágya egy kis csöppség. Én is tanulok a baba mellett, és nappalis leszek ha már bölcsibe mehet 2 évesen, csak nekem szerencsém van, mert én egy egy évig nem jártam suliba, hanem dogloztam, onnan mentem táppénzre majd GYED-re.
szia !
Én is nappalis vagyok, de bejelentett is voltam, mert csak azután kapok gyed-et. amikor én utána kérdeztem a nappalisok gyed-ének, nemmel válaszoltak az önkormányzatban... Még jó hogy támogatják a tanulást és a babákat ... :(
A törvény szerint a GYED esetén a 180 nap munkaviszonyba beleszámít a nappali tagozaton töltött 2 évnél hosszabb tanulmány is!
Egy jogász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!