Mit csinálnátok, ha lenne két gyereketek, átlag vidéki fizetésetek, hiteles házatok és hirtelen a pénzeteken felüli nagyobb gáz számla érkezne hónapokon keresztül?
Kétségbe vagyok esve. Csak nem maradhatunk fűtés nélkül. Jól élünk, nem nélkülözünk, luxus ugyan nincs, de ha most nem tudjuk kifizetni a gázt télen, mégis mi lesz??? Ti hogy látjátok ezt?
Rettegek ettől az új rezsi rendszertől.
Eddig 40.000 körül volt nekünk a fagyos téli időszak/hó. 27.000 ha pulcsisan voltunk, de az még a baba előtti időszakban. Nem fogunk tudni 100+ ezres számlát kifizetni..
Mekkora politológusok vannak itt.
Két pelenka csere között tanultátok ki a szakmát? 😃
Sajnos nem nagyon lesz más választásotok, mint spórolni előre. Le kell mondani mindenről, ami nem nélkülözhetetlen. Szerencsére nem egész évben kell fűteni. Hosszú távon viszont el kell gondolkodni, nem tudtok-e olcsóbban lakni. Kislakásban élni, nem házban. Tömegközlekedni, a munkahelyhez olyan közel lakni, amennyire lehet.
Ezek az energiaárak nem fognak visszaesni a "rezsicsökkentett" szintre.
Takarékosság.
Ne dohányozzatok. Olcsóbb élelmiszerek. Csapvíz (desztillálva, ha lehet). Gyalog és kerékpárral valamint tömegközlekedéssel mindenhova. 20 fok max.
Én nem csinálnék semmit. Ugyanis átlag vidéki fizetésre és hiteles házra nem vállaltam volna be két gyereket.
Tessék: ide vezet az, hogy az embereket az esztelen szaporodásra buzdítják.
Négyen vagyunk egy lakásban.
A havi fogyasztás átalányban 290Kwh.
Ez "kissé" megemeli majd a villanyszámlát, még ha csak a negyedét nézzük.
A gázt meg már ne is említsem, jelenleg 26.000 átalánnyal.
Kb. 50-re jön ki most a rezsi.
A jelenlegi táblázatok alapján ez augusztustól 180 lesz.
Vagyis fejenként 12-13.000 helyett 45.000 ft várható (30-35.000 ft /fő lesz az emelés) , ami kb. 270%-os növekedést jelent.
Azért ezt szerintem bárki megérezné.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!