Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyi az a minimum hőmérsékle...

Mennyi az a minimum hőmérséklet, ami mellett túl lehet élni a telet?

Figyelt kérdés

16-17 fokos lakás már nagyon hideg?

Nem kisbabákra és beteg öregekre gondolok, hanem felnőttekre.

És nyilván nem cél a tüdőgyulladás se.

2022. júl. 14. 20:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk, amikor dolgozunk, tehát nem vagyunk otthon, illetve éjjel 18 fokra van lekapcsolva a fűtés. Szerintem ez, amit még meg tudnék szokni, amikor otthon vagyok. Amikor teszek- veszek nem lenne vészes, de ücsörgösnél azért felöltöznék rendesen.
2022. júl. 14. 21:07
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó vastag ruhákban és kabátban vagy, elég lehet az, amit írtál.

Ha nem gond, h fázol kicsit, de normális ruhát akarsz hordani (pulcsi kabát helyett...stb), akkor min. 19 fok.

De ez személyfüggő. Van, aki 22 fokban is megfagy.

2022. júl. 14. 21:09
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a 16-17 fok nagyon hideg. 19-20 fok már oké.
2022. júl. 14. 21:10
 4/16 anonim ***** válasza:
87%
Hú, hát 16-17 fokban még nem fogsz tüdőgyulladást kapni. Régen fűtetlen fa viskókban is leéltek egy egész életet emberek, nyilván csak megszokás kérdése, de nem fogsz megfagyni.
2022. júl. 14. 21:15
 5/16 A kérdező kommentje:

Általánosságban gondolkodom/kalkulálok csak; nyilván sok embert fog érinteni az energiahordozók árának a növekedése.

Vagy hol lenne még érdemes rásegíteni a költségek csökkentésére? Elektromos takaró..?

2022. júl. 14. 21:19
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindent le kell venni a minimumra, de komolyan, csak a legszükségesebbeket használni. Rá fogsz jönni, hogy túl lehet élni.

Hűtő nyilván kell. Ha bojlerrel melegíted a vizet, az is, de mivel nekem nincs, nem tudom, hogy működik, lehet-e spórolni vele. Főzz nagyobb adagokat egyszerre, hogy mindig tudj elrakni belőle a fogyasztóba, és akkor kevesebbet megy majd a tűzhely is. Mosni csak amennyit muszáj, és teregess kint, amíg megteheted. Mosogatógépet se kell használni.

Emellett igyekezz minden alkalmi fogyasztót minimalizálni, a TV-t add el, akkor még az elöfizetést is lemondhatod. De egynél több TV nyilván luxus, inkább olvass, sétálj, keresd kreatív hobbikat.

2022. júl. 14. 21:27
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer németeknél voltunk vendégségben. Maximum 16-17 fok volt náluk. Ráadásul félig nyitott ablaknál aludtak.

Viszont gyapjú pulóverben voltak egész nap és elég meleg dunyhájuk volt.

Itthon alig várjuk, hogy hazaérjünk a meleg lakásba, kint alig vártuk, hogy végre hazajöjjünk.

2022. júl. 14. 21:52
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
20 fok teljesen megszokható
2022. júl. 14. 22:11
 9/16 anonim ***** válasza:
88%
Vagy pl. sokan imádnak télen otthon pólóban, rövidgatyában, ne adj Isten alsógatyában lenni. Majd most erről is leszoknak.
2022. júl. 14. 22:53
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak alszol betakarózva vagy dolgozol felöltözve, akár a 16-17 is jó lehet, de ha ücsörögsz, akkor felöltözve, betakarózva is kell a 19, az én tapasztalatom szerint.
2022. júl. 14. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!